kniha » Ocelový roj
chce si přečíst 3 | má v knihovně 36
hodnotilo: 23
85%
Ocelový roj

Kevin J. Anderson

Ocelový roj

série: Sága sedmi sluncí
díl v sérii: 6

Kategorie: sci-fi

originální název: Metal Swarm
originál vyšel: 2007

vydání: Baronet (web) 2008


Komentáře:
magion  | ***** 28.02.2009 15:26

Výborné, pořád strhující, jako celá Sága, knihu jsem doslova zhltal za 3 dny. Musím říct že tahle série je opravdu výborná space opera a na každý díl se těším jak malé dítě.Nečekejme žádné sondy do duší hlavních hrdinů a že jich je požehnaně, tady jsou všechny postavy načrtnuty a o nějakých hlubších úvahách nemůže být ani řeč, ale proč taky vždyť děj letí jako splašený kůň a vy budete skákat z jednoho příběhu do druhého a z jednoho konce spirálního ramene na druhý. Opravdu se těším na závěrečnou knihu a tohle čtené doporučím každému kdo má rád epické výpravné scifi protkané různými rasy, intrikami a galaktickými bitvami.

Vlask  | ****1/2 12.05.2009 18:28

Konečně pořádně akční díl. Prakticky ve všech dějových liniích se neustále něco děje co posouvá děj o řádný kus kupředu. Nějaká romantika se tam sice vloudila, ale naštěstí je ve výrazné defenzivě. Nechybí krásný popis nové rasy (která se opět chová naprosto jinak) a přesun na nového arcinepřítele těch „hodných“, kterého bude nutné zlikvidovat v dalších dílech. Jde vidět, že si autor z celou sérií pěkně vyhrál. Jen doufám, že už autorovi emzáci došli, jinak bychom se nemuseli dočkat zakončení.

avatar2  | ***1/2 31.10.2013 19:09

Už toho začíná být trochu moc. Rasy přibývají, postavy neubývají a už je z toho takové trochu všichni proti všem. Dobře, že se série chýlí ke konci. Ne že by byla špatná, ale už je to trochu dlouhé.



WebArchiv - archiv českého webu