kniha » Diplomatická imunita
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 35
hodnotilo: 26
85%
Koupit knihu:
Minotaur
Diplomatická imunita

Lois McMaster Bujold

Diplomatická imunita

série: Dobrodružství Milese Vorkosigana
díl v sérii: 10

Kategorie: sci-fi - detektivní

originální název: Diplomatic Immunity
originál vyšel: 05/2002

vydání: Talpress (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
tomts  | ***** 15.12.2008 18:31

Tak jsem se po dvou letech konečně dočkal! Jako-by si letos Talpress vzpomněl, že má tuto ságu rozjetou a vydal hned tři knihy. Diplomatickou imunitu jsem četl někdy před dvěmi lety v ruštině, ale přece jen dám přednost kvalitnímu českému překladu. Děj opět zajímavý a není ani tak založen na zápletkách a zvratech (ale nebojte se jsou tady:), jako hlavně na vztahu novomanželů Vorkosiganových a je tak další sondou do Milesova nitra. Kniha má spád a přečetl jsem jí jedním dechem. Teď jen, aby netrvalo moc dlouho, než vyjde detektivně-romantická novela Winterfair Gifts (Dárky k Zimonocím)…

shpina  | ***** 04.06.2009 21:24

Osobně hodnotím jako nejlepší díl série, který v sobě kombuínuje všechny dobré prvky předcházejících dílů. Dobrodružný děj (typický pro počáteční díly), kriminální zápletka (střed série), prokreslení charakterů (předchozí 3 díly). Skvělé počtení.

Shelagh  | **** 16.03.2012 17:32

Tento díl se povedl a McMaster Bujoldová se vrátila k tomu nejlepšímu, co v Milesovi stvořila – děj s rychlým spádem, zajímavé prostředí světa a společnoti kvadruček a zasazení do vesmírných (a nesmírných) intrik. Knihu jsem přečetla jedním dechem a musela jsem se nutit nepřeskakovat, abych se dozvěděla, jak zas chudák Miles vyvázne z průšvihů, co se na něj řítí. Jen to manželské cukrování bylo takové přeslazené a na můj vkus poněkud patetické.



WebArchiv - archiv českého webu