kniha » Smrtící rozdělení
má v knihovně 5
hodnotilo:
0%
Smrtící rozdělení

J. D. Robb

Smrtící rozdělení

série: Smrtící
díl v sérii: 18

Kategorie: sci-fi - detektivní

originální název: Divided in Death
originál vyšel: 2004

vydání: Columbus (web) 2008

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Smrtící rozdělení

Eva Dallasová, kterou jako dítě našli bezprizornou na ulici, si pracně a s nesmírným nasazením vybudoval novou identitu a nový život jako policistka. Tvrdohlavě a chladnokrevně bojuje za právo a spravedlnost, ale přesto má jednu lidskou slabost: lásku k záhadnému irskému miliardáři Roarkovi. Když se jeho důvěryhodná zaměstnankyně stane podezřelou z dvojnásobné vraždy, Roarke přichází Evě na pomoc.

Reva Ewingová, bývalá agentka tajné služby, teď pracuje jako bezpečnostní expertka pro Roarkovu firmu. Jednoho dne ji ale najdou stát nad dvěma mrtvými těly. Jedno patří jejímu manželovi, věhlasnému sochaři Blairu Bisselovi, druhé její nejlepší přítelkyni.

Poručík Eva Dallasová je však přesvědčená, že za vraždami se skrývá něco víc než jen záchvat zuřivosti žárlivé manželky. Někdo záměrně poškodil všechny Bisselovy počítače. Počítačový útok pro Roarka přestavuje skutečnou hrozbu. Spolu s Revou totiž pracují na vládní zakázce označené červeným kódem, která podléhá nejvyššímu utajení. Jde o vývoj projektu na ochranu proti technoteroristům. Tenhle zbrusu nový typ hackerů se neštítí ani zabíjet, aby zachránili své tajemství – a tím, kdo jim to musí překazit dřív, než se jejich projekt stane noční můrou pro celou zemi, není nikdo jiný než poručík Dallasová.

V dalším pokračování, které nás jako všechna předešlá zavede do New Yorku blízké budoucnosti, se opět setkáme s Evinými přáteli i kolegy a přesvědčíme se, že ačkoli technika už trochu pokročila, lidské slabosti i vášně zůstávají stále beze změny.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu