kniha » Chobotnice
má v knihovně 2
hodnotilo: 2
75%
Chobotnice

Gerard Fairlie

Chobotnice

Scotland Yard je v koncích...

Kategorie: sci-fi - akční - detektivní

originální název: The Man who Laughed
originál vyšel: 1928

vydání: Voleský G. 1931

odkazy: 1x [info]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [2] FerryH 01.12.2017 09:00  

@ce[1]: bohuzel zrovna tohle nemam, minule jsem to uz skoro hodil do nejakeho baliku pri nakupu ve web antiku, ale bylo to na stav (jak byl vyfocenej a popsanej) docela drahe, tak jsem to vynechal… mam ty dve dalsi zde uvadene jako SF … casem to zdigitalizuju… a pri te prilezitosti proctu… hodil jsem to jen do se sbirky Oldies SF+F :o) s tim ze casem digitalizuji…

 [1] ce (editor) 30.11.2017 14:40  

Četl to někdo? Zajímalo by mne co tam je za sci-fi prvek. Já jsem po nekolika přečtených stránkách zbytek už jen prohlédl. Je to příšerná kniha o příšerném zločinci, který se nazývá Octopus a příšerně se směje.
Nalezl jsem tyto slibné prvky: (1) V prvni kapitole má vypravěč silné tušení, že se něco stane – a skutečně se objeví jeho přitel Victor Carril a zaútočí Octopus. (že by projev dosud neobjasněných psychických sil?) (2) Octopus namísto hlídacího psa používa africkou velmi smrdutou drobnou gorilu. Tendo druh se vyznačuje tím, že při spatření člověka začne běsnit a napadne ho. (není to zoologická sci-fi?)
Objevuje sa tam také «hrozivá, záhadná síla, která již dříve před mými zraky zabila člověka», ale vypravěč je dostatečně znalý, aby v ní rozpoznal elektřinu. (protože román pocházi někdy z let 1928–1931, tak s ohledem na to, že první poprava el.proudem byla 1890, toto rozhodně neni sci-fi)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu