kniha » Brisingr
v Top10 11 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 8 | má v knihovně 176 | antikvariát
Brisingr Více vydání = více obálek.

Christopher Paolini

Brisingr

série: Odkaz Dračích jezdců
díl v sérii: 3

Tato kniha je částí i jiných knih: Odkaz Dračích jezdců, Odkaz Dračích jezdců: Zlatá edice, Odkaz dračích jezdců komplet de luxe, Odkaz Dračích jezdců

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež - draci

originální název: Brisingr.
originál vyšel: 2008

vydání: Fragment (CZ) (web) 2009; Fragment (CZ) (web) 2009; Fragment (CZ) (web) 2010; Fragment (CZ) (web) 2022

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Informace / Anotace ke knize: Brisingr

Uplynulo jen pár měsíců, co Eragon poprvé vyslovil slovo „brisingr", které ve starověkém jazyce znamená oheň. Od té doby se nenaučil pouze kouzlit pomocí slov – musel bojovat celým svým srdcem. Po kolosální bitvě proti vojákům Království na Hořících pláních Eragon se svou dračicí Safirou jen o vlásek unikli smrti. Tím to však pro mladého Jezdce a jeho draka nekončí, protože Eragon je vázán mnoha sliby, které možná nebude moci splnit.
Především se jedná o Eragonovu přísahu bratranci Roranovi, že pomůže zachránit jeho milovanou Katrinu ze spárů krále Galbatorixe. Ovšem Eragon přislíbil svou věrnost i dalším. Vardenové zoufale potřebují jeho schopnosti a sílu – stejně jako elfové a trpaslíci. Když se rebelů zmocní neklid a nebezpečí hrozí ze všech stran, Eragon musí udělat rozhodnutí, která ho poženou přes celé království a ještě dál, rozhodnutí, která mohou vést k neuvěřitelné oběti.
Eragon představuje největší naději, jak zbavit zemi krutovlády. Dokáže tento kdysi prostý farmářský chlapec sjednotit vojska vzbouřenců a porazit zlovolného krále?

 

Externí odkazy:

[recenze] FantasyPlanet
[ukázka] Literární.cz
[recenze] Topzine (Anna Malá)
[recenze] Diera - literárny kútik (Tomas)



WebArchiv - archiv českého webu