kniha » Bratři černé planety / Krotitelé ďáblů
hodnotilo: 1
80%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Bratři černé planety / Krotitelé ďáblů

Ludvík Souček

Bratři černé planety / Krotitelé ďáblů

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Bratři černé planety, Krotitelé ďáblů

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Akcent (web) 2009


Desetioký
Kraken
Bubáci v Deception Bay
Modrý oříšek

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: Bratři černé planety / Krotitelé ďáblů

Klub Bratrů černé planety se scházíval v Paříži v Latinské čtvrti v malé kavárničce kolem roku 1902. Jejich odznakem byla uhlazená kulička z černého kamene, kterou obepínal pás stříbrného plechu. Model planety Saturn. Klub, naprosto tajný, sdružoval muže nejrůznějších národností, nejrozdílnějšího společenského postavení a nejrozmanitěj­ších osudů.

Ludvík Souček, jemuž se tajemství Bratrů černé planety podařilo rozluštit, zpracoval část klubových materiálů a tak se narodila tato knížka. I když si většinu zápisků nedovolil vydat tiskem, poněvadž se k tomu necítí oprávněný, přesto i tak vznikl napínavý soubor, plný dobrodružství a záhad.

První vyprávění se odehrává v Himálaji. Anglický badatel sir Henri Elwes je na jedné ze svých výprav unesen do světa neznámého tibetského kláštera a náhodou objeví pravdu o jetim – sněžném muži. Druhý příběh, dosud nevysvětlenou záhadu ztroskotání anglického parníku Rip Van Vinkle, objasňuje kormidelník, který jako jediný katastrofu přežil. Ve třetím vyprávění jsme svědky neuvěřitelné epizody z výcviku amerických kosmonautů a ve čtvrtém, které se odehrává na Urale, se setkáme s vesmírným poselstvím z Tau Velryby.

V dalším svérázném románu o záhadném mongolském červu Olgoji Chorchoji Krotitelé ďáblů Ludvík Souček čtenáře okamžitě vtáhne do příběhu českého přírodovědce, který si zrovna doma v Česku řeší svoje běžné povinnosti vědeckého pracovníka; odjíždí dokonce o víkendu na ryby – aby byl uprostřed jarního muškaření vyrušen a zcela nečekaně pozván do dalekých a pro leckoho romantických mongolských stepí. Souček nás drží od počátku v jistém napětí, ale je jasné, že poslání sympaťáka vědce má nějaký tajemný kontext… Ten pak v Mongolsku zažívá celou řadu zvratů a dobrodružství, záhy již pátrá po tajemném Olgoji Chorchoji – a stojí ho to málem život… Vypátrá opravdu bájného červa… respektive jednu z jeho „forem"?…

Kniha obsahuje:

Povídky:

  • Desetioký
  • Kraken
  • Bubáci v Deception Bay
  • Modrý oříšek

Román:

  • Krotitelé ďáblů
 



WebArchiv - archiv českého webu