kniha » Cesta Sabla Keeche
v Top10 1 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 62
hodnotilo: 76
84%
Koupit knihu:
Minotaur
Cesta Sabla Keeche

Neal Asher

Cesta Sabla Keeche

série: Spatterjay
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Polity Universe

Kategorie: sci-fi - akční - space opera

originální název: The Voyage of the Sable Keech
originál vyšel: 02/2006

vydání: Polaris (web) 2009

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Lamia  | ***** 22.08.2012 23:15

Na tuhle knihu jsem přišla náhodou, ani jsem nevěděla, že se jedná o druhý díl k sérii Spatterjay. Nutno říci, že mě příběh nadchnul. Děj se totiž v částech odkazoval na onen první díl, o jehož existenci jsem neměla tuchy. :) První kniha, která mě po dlouhé době upoutala. Zajímavé postavy, chytlavý děj a zvláštní (dokonce bizardní) planeta dodává příběhu krásnou jedinečnost a čtivost. Proto dávám všech 5 hvězdiček.

KainIX  | **** 23.03.2013 10:24

Koncepčně je kniha velmi podobná Stahovači – vracíme se na Spatterjay, kde se odehrává celý dobrodružný sci-fi příběh a k tomu se doyvídáme různe detaily ohledně flóry a hlavně fauny planety a její evoluce. Už to na mně nepůsobilo tím „WOW“ efektem, jako starhovač, takže dávám oněco nižší hodnocení. Pořád je to ale velmi dobré čtení a dobrá zábava. Snajpr rules!

Gaarq  | **** 07.06.2014 12:33

námořníci stále táhnou. cesta sabla keeche je pořád docela zábavná jízda se starými kapitány, nenažranou faunou spatterjayskou a spoustou známých z minulého dílu. nicméně kouzlo nového již mírně vyprchalo a i když asher dokáže vykreslovat různé technologické hračky a ekologické podmínky na planetě jedna báseň, základní námět není zas tak zajímavý. bitva mezi vrostem a vrellem je celkem fajn, byť taková sterilní, ZBC v akci nic moc, úlové hrátky nedotažené, jen obří surmovka je dost dobrá. nu, těžký to úděl profesionálního spisovatele.

Majkl  | ***1/2 15.07.2015 21:40

Pokračovanie Sťahovača už nestrháva pozornosť originálnymi nápadmi a tak sa čitateľ viac sústredí na príbeh, ktorý má svoje silné aj slabé línie. Rekonštrukcia Keechovej cesty z minulého dielu mi pripadala ako najslabšia časť knihy, jednak Keechov osud poznáme, taktiež mi predstava akejsi sekty, ktorá si zbožštila prekvapujúce „zmŕtvychvstanie“, silne nesedela. Erlin a obria surmovka akoby vypadli z grotesky. Našťastie tu máme Snajpra a nečakane zaujímavého Pradora Vrella, ktorému som aj napriek jeho príslušníctvu k vražednej rase fandil. Spokojných, no už nie tak oslnivých 70% je tak akurát.



WebArchiv - archiv českého webu