kniha » Rozbřesk
v Top10 7 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 77
hodnotilo: 96
70%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Rozbřesk Více vydání = více obálek.

Stephenie Meyer

Rozbřesk

Kniha vyšla i pod názvem:
Úsvit
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Stmívání
díl v sérii: 4

Tato kniha je částí i jiných knih: Sága Stmívání

Kategorie: fantasy - romantika - podle filmu/zfilmováno - upíři - vlkodlaci - dospívající

originální název: Breaking Dawn
originál vyšel: 08/2008

vydání: Egmont (web) 2009; Tatran (web) 2009; Egmont (web) 2015

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka], 2x [film]


Komentáře:
Renča  | ** 27.03.2009 09:24

Tohle pro mne bylo po skvělém Zatmění velké zklamání. Některé pasáže zbytečně roztahované, např. Bellino bezvědomí. Jiné, které mohly být zábavné, chybí. Styl, kterým Meyerová píše, je pořád takový začátečnický. Závěr je moc zidealizovaný.

Vlask  | **** 01.04.2009 21:09

Mno tak co k tomu říct – je to pořád stejně červená knihovna až to pěkné není, je to o trošičku méně čtivé hlavně cca do půlky knihy, pak už jen zase letíte dokud není konec. Celé se to tváří jako happy end série, i když pokračování není zcela vyloučené. Náznak nějaké zápletky tu fakt nehledejte, je to až na konec celé jen o citech a vztazích, akce veškerá žádná, za půlkou se objevuje něco čemu se dá aspoň říkat napětí, které je docela dovedně udržované, i když je asi každému předem jasné jak to dopadne.

Miss Utahraptor  | ** 19.11.2009 22:43

Jedna moje spolužačka mi prozradila, co že se to Belle v tomhle díle stane, mě spadla čelist a bolestivě sebou třískla o zem. „Ale to je přece zápletka jak z červený knihovny!“chtěla jsem namítnout, než mi došlo, že právě o něčem takovém se vlastně bavíme… To bylo jen tak na úvod. Jediné, co mě u tohoto dílu drželo byla ona pověstná čtivost a touha přesvědčit se o tom, že to všichni mí oblíbenci (kupodivu) přežijí. Hvězdička za čtivost a sloh, které nemohou vybojovat víc, jde-li skutečně o závěrečný díl série. A druhou přidá mé sentimentálnější já za vskutku ojedinělé nevyvraždění mých oblíbených postav.

Safirentwiluea  | ****1/2 18.07.2010 15:56

Tak teď to čtu po čtvrtý a nemůžu se toho nabažit. Jo, měním často knihy, ale když chci nefalšovanou mírnou romantickou fantasy (mírnou: není omezení pro mladší patnácti let – nic moc… intimního), tak se vždy vrátím k tomuhle. Sama mám doma čtenářský deník (pokud by se to tak dalo nazvat) do kterého si zapisuju jen tak z orientace a ze zvědavosti to, co si přečt i s hodnocením. A tak můžu říct, že pokaždé, když jdem to četla, jsem dala jinou výsi hlasovacích bodů a pokaždé se mi na tom olíbilo něco jiného. Nevím, čím to je, možná jsem na to někdy neměla náladu a někdy zase ano… Kdoví, ale jisté je, že je to ten druh knížky, u které nevadí „znovupřečtení“ a pproto bych to všem vřele doporučila.



WebArchiv - archiv českého webu