kniha » Kushielova střela
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 18
71%
Kushielova střela

Jacqueline Ann Carey

Kushielova střela

série: Kushiel
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Kushiel's Dart
originál vyšel: 2001

vydání: Triton (web) 2009

odkazy: 5x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [5] Madam Brbla 07.08.2009 12:08  

@SuE[4]: No tak jsem asi (určitě) vysazená proti ženským hrdinkám;-). Ale vážně, 7* od tak neromantické osoby jako jsem já, to je úspěch:-).

 [4] SuE 07.08.2009 10:57  

a mně se to zas líbilo moc :-) líbil se mi i ten styl, který sedí k příběhu, vypravěčka mi moc „dokonalá“ nepřipadá – sama mnohokrát připouští, že udělala chybu. Akčňáren jsou tuny a možná právě proto, že tohle je jiné, mě to zaujalo.

 [3] Doubravka (editor) 03.04.2009 16:20  

@Jana677[2]: Jo, tak to znám :)) Kdysi jsme prováděla korekturu překladu maniakálních spisků S. Dalího, a třebaže jsem ho předtím měla docela ráda, od té doby mu nemůžu přijít na jméno :))

To zní od Tritonu jako pěkná akce, zajímalo by mě, jak byli spokojeni s výsledkem snahy fanoušků :)

 [2] Madam Brbla 03.04.2009 11:46  

Loni na jaře Triton oslovoval své zákazníky na téma „fanouškovské korektury“, tak jsem si řekla: Co můžu ztratit? Češtinu ovládám a v nejhorším si zadarmo přečtu knížku:-). Ale musím přiznat, že komplikované věty v téhle knize mě kolikrát dostaly do úzkých: patří sem čárka, nepatří (normálně takové problémy nemám:-)), proč se pořád opakuje stejná spojka v jednom odstavci – mám to řešit nebo „vyprdnoutsenato“, jak by řekl starý Smrďa Rum?:-) Nutnost pečlivého i opakovaného čtení byla místy otravná a mohlo mě to ovlivnit v hodnocení. Těch úvodních 80–90 stran třeba není tak hrozných, pokud má člověk možnost číst letmo a přeskakovat, což bohužel nebyl můj případ:-). Nechci nikoho odrazovat od čtení, není to prostě můj šálek knihy. Mít možnost výběru, vzala bych opravy nějakého scifka nebo akčnější fantasy, určitě bych nesáhla po romantické bichli:-).

 [1] Doubravka (editor) 03.04.2009 11:21  

Teda Jano, kdys tu knihu četla? :) I podle stránek Tritonu je to horká novinka, kdes ji tak rychle sehnala, abys těch 680 stran stihla spolykat?! :))

Jinak moc hezký komentář, hned jsem ráda, že vím, co od toho případně čekat a že tuhle věcičku spíš půjčit než kupovat naslepo.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu