kniha » Elak z Atlantidy
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 25
hodnotilo: 21
70%
Koupit knihu:
Minotaur
Elak z Atlantidy

Henry Kuttner

Elak z Atlantidy

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

originální název: The Elak of Atlantis
originál vyšel: 1985

vydání: Laser-books (web) 2009

odkazy: 4x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Elak z Atlantidy

Elak z Atlantidy je neobyčejná kniha. Představuje shrnutí všech příběhů Henryho Kuttnera o Elakovi z Atlantidy – princi ze ztracené kolébky lidstva – do jediného svazku.
Kuttner se zde prezentuje jako spisovatel, který rozhodně dovedl vyvolat temné stíny, když se pro to rozhodl, a uměl napsat ty nejkrvavější a nejdivočejší dobrodružné scény, které kdy čtenářova mysl poznala, jak se ostatně sami přesvědčíte.
Elakova dobrodružství představují zdařilé spojení Lovecraftových nadpřirozených povídek o kosmickém zlu s Howardovými hrdinnými příběhy o bájném Conanovi. Přesto Elak není žádným neotesaným barbarem, je bystrým, sofistikovaným a urozeným rekem – byť v jádru tulákem.
V knize najdete ztracená města a blýskavé meče a překrásné ženy a druidy a duchy, hrstku pulpových dřevěných suků a třísek rané prózy, záblesk stylu a vhledu a nakonec ozdobu v podobě krvavého lesku v rozevlátých vlasech – prostě vše, co ke správné hrdinské fantasy patří.
Henry Kuttner je něco jako neopěvovaný hrdina science fiction a fantasy. A toto je pouze ochutnávka z jeho bohatého a skvělého díla.

 

Externí odkazy:

[recenze] FantasyPlanet
[recenze] Neviditelný pes
[recenze] www.fantasya.cz (Zdena Štouračová)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz



WebArchiv - archiv českého webu