kniha » Vesnice Sparks
chce si přečíst 4 | má v knihovně 21
hodnotilo: 15
69%
Vesnice Sparks Více vydání = více obálek.

Jeanne DuPrau

Vesnice Sparks

Kniha vyšla i pod názvem:
Ľudia zo Sparksu
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Knihy města Ember
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - pro děti a mládež

originální název: The people of Sparks
originál vyšel: 2004

vydání: Argo (web), Triton (web) 2009; Slovart (CZ) 2009

odkazy: 2x [recenze]


SERIE: Knihy města Ember
[1] Město Ember
[2] Vesnice Sparks
[3] Veštkyňa z Yonwoodu
[4] Diamant z temnoty
Informace / Anotace ke knize: Vesnice Sparks

Lina Mayfleetová a Doon Harrow jsou prvními obyvateli Emberu, kterým se podařilo z umírajícího města uniknout na povrch. Poté, co do nového světa připutují i jejich rodiny a sousedé, se celá komunita Embeřanů vydává na pochod za zdrojem obživy – bez cizí pomoci v novém prostředí nepřežijí.
Když na své cestě narazí na vesnici Sparks, s úlevou jásají, avšak zdaleka nemají vyhráno. Místní váhají, zda mají uprchlíky přijmout, přece jen je jejich vlastní situace dosti tíživá. Po dlouhých letech neúrody a nemocí se vesničce konečně začíná dařit a obyvatelé mají obavy, že je nově příchozí opět přivedou do nesnází.
Vesničtí zástupci se po rozpačitém hlasování rozhodnou, že Embeřanům podají pomocnou ruku. Budou se však muset všichni uskrovnit. Jídla nebude tolik, jako místo ke spánku musí posloužit polorozpadlá zchátralá budova a všechny čeká tvrdá práce. Budoucnost vesničanů i příchozích je značně nejistá.
Budou obě skupiny schopny najít společnou řeč? Nepřerostou občasné rozmíšky v násilné střety? Jaké řešení bude v této zapeklité situaci razit Doon a jak se k problémům postaví Lina? Existuje nějaké východisko jež by znesvářené skupiny dokázalo spojit? Zvítězí ti, kteří si přejím mír, nebo ti, kteří touží po válce?

 

Externí odkazy:

[recenze] FantasyPlanet
[recenze] Diera - Literárny kútik (Janko)



WebArchiv - archiv českého webu