kniha » Paul z Duny
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 29
hodnotilo: 16
76%
Paul z Duny

Brian Herbert
Kevin J. Anderson

Paul z Duny

série: Hrdinové Duny
díl v sérii: 1
kniha patří do světa: Duna

Kategorie: sci-fi

originální název: Paul of Dune
originál vyšel: 09/2008

vydání: Baronet (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
Gwin  | ** 20.07.2009 00:02

Slabý odvar ze světa Duny, navíc mi připadá, že si pánové Brian Herbert a Kevin James Anderson upravují svět, postavy a děj, který už byl předem vytyčen Frankem Herbertem.

Děj knihy se točí kolem Paula Atreida, který se odvíjí ve dvou časových rovinách. První probíhá v dobách války assassinů, když bylo Paulovi dvanáct let a druhá navazuje na děj původní Duny, kde se Paul stal Imperátorem známého vesmíru.

Pokud nejste fanoušky Duny, nedoporučuji ke čtení.

Zdá se mi to nebo je běžné, že u prvních vydání v Baronetu je vždy odfláknutá korektura?

firen  | *** 21.12.2009 19:12

Paul z Duny je jistě velice napaditý a dobře čtoucí knihou, ale to je tak všechno. Zkrátka mám zato, že kdyby se prokletá dvojice Anderson,Herbert ml. nepokoušeli navázat na takového velikána jako byl Frank Herbert, udělali by líp. Radši měli dát dohromady Herbertovi poznámky a ty vydat. Na jejich tvorbě lze vidět tři fakty 1.Ani jeden neumí dost dobře psát aby mohlivytvářet další díly Duny 2.Jediné co na jejich knihách z prostředí Duny za něco stojí, jsou nápady bohužel zesnulého Franka Herberta. 3.Nápady, které přidávají oni sami, nestojí za nic a celkově táhnou ságu dolů.

Dříve jsem se jich zastával a liboval si v množství informací, které v hrůzne podobě vypouštěli ven, a začínal jsem chápat mnohé souvislosti. Ještě že pan Herbert nežije, jinak by šel sedět za dvojnásobnou vraždu. Na této sérii zkrátka můžete vidět postupný úpadek závislý na změně spisovatele. Jediné co hodnotím kladně z jejich tvorby je Cesta k Duně, jelikož jen dali dohromady poznámky původního autora aspoň to nepokazili…

lenivec  | 1/2 17.10.2013 11:11

Zamerané na fanatizmus a brutalitu. Táto pocta kultu „Paula Atreida“ je plytvaním dreva, ktorá obsahuje stopové, myslím tým zaujímavé, množstvo Duny.



WebArchiv - archiv českého webu