kniha » Hostitel
v Top10 12 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 41
hodnotilo: 58
82%
Hostitel Více vydání = více obálek.

Stephenie Meyer

Hostitel

Kniha vyšla i pod názvem:
Hostiteľ
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: The Host
originál vyšel: 05/2008

vydání: Tatran (web) 2009; Tatran (web) 2009; Tatran (web) 2013; Tatran (web) 2013

odkazy: 5x [recenze], 1x [film]


Informace / Anotace ke knize: Hostitel

Melanie Stryderová se odmítá vzdát.
Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva.
Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých" lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice" – její vetřelecká „duše" – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří.
Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují.

Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.

 

Externí odkazy:

[recenze] Fantasy Planet (Martin Talafús)
[film] ČSFD film z roku 2013
[recenze] Fantasya.cz (Filip Faja)
[recenze] Bookverse (Ellie Smith)
[recenze] Knifi.cz (Kateřina Halamková)
[recenze] Svět Mezi Řádky (Chensie Ips)



WebArchiv - archiv českého webu