kniha » Bouře mečů 1
v Top10 11 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 155
hodnotilo: 267
93%
Bouře mečů 1 Více vydání = více obálek.

George R. R. Martin

Bouře mečů 1

Kniha vyšla i pod názvem:
Búrka mečov 1: Oceľ a sneh
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Píseň ledu a ohně
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Svět ledu a ohně

Tato kniha je částí i jiných knih: Bouře mečů

Kategorie: fantasy

originální název: A Storm of Swords
originál vyšel: 08/2000

vydání: Talpress (web) 2002; Talpress (web) 2013; Tatran (web) 2015

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
knedle  | ***** 21.01.2007 20:34

George Martin je potvora. Dva dily (4 knihy) buduje u ctenare nenavist k Lanisterum – mimo Tyriona – coz se mu dari. U Jamieho Kralokata se u me dostal az k tomu, ze sem mu pral vse co se stalo Branovi – takze nejlepe useknout obe nohy. Tim bychom se zbavili i prosluleho bojovnika… No a ten parchant Martin z nej udela nositele pribehu. Takze se postupne dovidame vice okolnosti jeho cinu v minulosti a zjistujeme, ze to zas az takovej parchant neni. Pomalu, abych se bal, ze v pristi knize bude pribeh vypravet mnou absolutne nenavidena Carsey. Do boje o truny se pridava magie a ja zacinam nenavidet i Rudou zenu :)

papuja  | ***** 16.07.2009 22:20

Plně souhlasím s komentářem od „knedle“. Hodnotím na plným počtem hvězd, ale pár výhrad bych měl. Čte se to jedním dechem, ale jak už jsem psal v komentáři k předchozímu dílu, autor se u některých postav opravdu moc nehrne dějem dopředu. Např. Arya mi připadá pořád taková nepohnutá z místa. Dále se autor neustále opakuje, že u jednotlivých kapitolek (ne u každé) v posledním odstavci – udělá takový ten dějový šok, nebo jak to nazvat.:o) Ale musím na sebe zas prásknout, že u pár koncových ostavců vždy na konci řeknu „to je maso“.:o)) Moje malé výtky jsou opravdu tak malé, že nejde hodnotit jinak než jak jsem hodnotil.

Gaudericus  | ***1/2 01.10.2009 20:34

Zatím hodnotím ze všech Martinových knih tuto nejhůř. Proč? Možná jsem si za těch pět knih už na Martinův šokantní styl poněkud zvykl (viz. komentář od papuja) a už mi to nepřipadá jako takové maso, nebo jsem měl prostě a jasně pocit, že se tam už tak moc, jako v předchozích dílech, neděje. Největším mínusem je pro mě ale asi něco jiného. Čtyři knihy (a že to jsou docela slušné bichle) někomu fandíte a prožíváte s ním všechno dobré i zlé (toho zlého je pro každého mnohem víc) jen proto, abyste v páté knize se skřípajícími zuby četly, jak potupně a naprosto odporně umírá a s ní/ním všechny vaše naděje. Tohle se už prostě těžko vydýchává. Jinak je to pořád samozřejmě bezvadné čtení a Martin je vypravěč par exellence, ale…

LuciusWlk  | **** 03.06.2012 17:45

1.díl dvoudílného vydání se trochu táhne a poměrně „zase až tolik“ se zde neděje. Je dobré začít čís hned pokračování (v případě dvoudílné edice).



WebArchiv - archiv českého webu