kniha » Cena krve
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 24
hodnotilo: 35
76%
Cena krve

Tanya Sue Huff

Cena krve

série: Krevní pouta
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy - detektivní

originální název: Blood Price
originál vyšel: 1991

vydání: Brokilon (web) 2009

odkazy: 2x [ukázka], 8x [recenze]


Komentáře:
Renča  | **** 03.08.2009 21:26

Vcelku dobrý úvod do série, ovšem další díly mají podle mne zajímavější zápletku. Tahle je poměrně jednoduchá. Dva hlavní hrdinové, bývalá policistka Vicki a upír Henry pátrají po studentovi, který chce vyvolat démona, jenž by ovládl svět. Poměrně brzy víme, kdo je za vše zodpovědný, a jen čekáme, kdy na to přijdou Vicki s Henrym, a co s tím udělají. Napsáno velmi svižně, dobře se to čte, dobrý překlad. Každopádně doufám, že se to bude dobře prodávat, abychom se dočkali všech 5 dílů.

Sirius  | *** 07.11.2009 21:35

Fajn oddechovka, na jeden či dva podzimní večery. Tanya Huffová mě dokázala vtáhnout do děje hned na počátku vyprávění, v prostředku to bylo trochu horší a na konci, kdy děj gradoval, jsem se opět plně ponořil. Hrdinové jsou sympatičtí, obzvlášť Henry mi hned přirostl k srdci, asi hlavně proto, že ho nekousla radioaktivní veverka a celou dobu nešplhal po stromech, co se postavy Vicky týče, tam už to bylo trochu horší. Jednak kvůli jejím úvahám o tom, že za tím vším už od začátku stojí upír, jednak proto, že byla prostě na ženskou moc drsná. Nicméně jsem byl spokojený, protože ve výsledku kniha svůj účel pobavit čtenáře plní na 110% Už teď uvažiji o tom, že se hned pustím do druhého dílu.

Svarec  | *** 18.11.2009 19:47

Z nudy jsem se pustil do druhého čtení a po dočtení musím hodnocení trochu zvýšit. Je to prostě dobře odvedené řemeslo, které pobaví, ale nic víc. Žádné kdovíjak originální nápady ani dějové kličky v knize nenajdete. Tahle kniha má za hlavní účel pobavit, nic jiného ani nečekejte.

Madam Brbla  | ***1/2 19.10.2010 14:20

Před víkendem jsem dostala chuť si přečíst něco bližšího naší všední realitě než obvykle – a shodou okolností čerstvě dorazil balíček z Brokilonu s „Krevními pouty“. Příběh mě zavedl zhruba 20 let do minulosti, do Toronta, kde se schyluje k těžkému průseru s nedozírnými následky pro celý svět. Naštěstí pro lidstvo obývá tohle kanadské velkoměsto Vicki Nelsonová, bývalá policistka s onemocněním zraku a sklonem strkat orgán čichu tam, kde o něj může přijít. Když se stane svědkyní brutálního zločinu, nevyslyší hlas rozumu ani varování někdejších kolegů a pouští se do vyšetřování na vlastní pěst. Pátrání ve ztemnělých ulicích po nelidském masovém vrahovi přivede Vicki nejen k poznání „věcí mezi nebem a zemí“, získává také nečekaného a velmi cenného spojence. Takhle banálně se dá shrnout děj románu, kolísajícího na pomezí detektivky, thrilleru, horroru a romantické fantasy. Lze namítnout, že na poctivou detektivku je v tom příliš intuitivních postupů „nějak věděla/nějak tušila“, na horror či thriller to dostatečně neděsí a v posledním bodě by leckdo (já ne:-)) mohl vytknout nedostatek techtlí i mechtlí. Pro mladší čtenáře možná bude šokem jistá (pro mě milá) obstarožnost: žádné mobily, žádný internet, osobní počítače v plenkách:-). Ve výsledku však jde o poutavý, vcelku vyvážený mix napětí, vztahů a jemné dávky humoru. Sice mi žádný z hrdinů vyloženě nepřirostl k srdci tolik, aby mi jeho/její případný skon vyhnal slzy z očí a soply z nosu, nicméně nešlo ani o postavy nesympatické – identifikovalo se s nimi snadno, po stránce psychologie odvedla autorka slušnou práci. Úvodní díl „Krevních pout“ do puntíku splnil má očekávání a spolehlivě navnadil na pokračování. Brokilonu patří dík nejen za vydání série, ale také za odvahu nenechat se zviklat fanoušky seriálu a vypustit knihy do světa v jiném, vkusnějším grafickém kabátku, než jakým se „pyšnily“ originály. 74%



WebArchiv - archiv českého webu