kniha » Žnec duší
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 43 | antikvariát
hodnotilo: 40
85%
Žnec duší

Dan Abnett
Mike Lee

Žnec duší

série: Warhammer - Malus Temná čepel
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Warhammer

Kategorie: fantasy - dark - meč a magie

originální název: Reaper of Souls
originál vyšel: 2006

vydání: Polaris (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
GeRony  | ****1/2 11.10.2010 13:53

Konecne diel, ktory fici od zaciatku az do konca. Ziadne prekazky ako predstavovanie postav a prostredia v prvom diele alebo nezabavna prva tretina predchadzajucej casti. Toto je cista esencia Warhammeru – temne prostredie, akcia a anti-hrdina, ktoremu aj tak drzite palce. Ako bonus sa nakoniec dozviete, ze vsetko je inak, ako sa na prvy pohlad zda. Teda, mozno :) V kazdom pripade to Mike Lee a Dan Abnett rozohrali na velmi kvalitnu seriu a ak nepopustia kvalitativnu latku nizsie, kazdy priaznivec akcnych fantasy pribehov s ponurou a takmer depresivnou atmosferou sa bude tetelit blahom. Vdaka bohu za kvalitne odpocinkove citanie pomedzi „vaznejsimi“ literarnymi dielami.

BorgDog  | *** 11.05.2018 15:14

Pátrání po třetím artefaktu vede Maluse do prastarého mauzolea a rychle se mění v divokou honičku pustinami i městy, kde se Malus ocitá střídavě v roli lovce i loveného. A několikrát dokonce uloveného.

Je to ovšem slabší než první dva díly – jednak proto, že autoři jako by už měli problém vytáhnout z rukávu něco nového, a jednak pro ne úplně srozumitelné hrátky s Malusovou duší, které prochází dějem. Co je naopak zajímavé, je motiv pomalého podmaňování Maluse démonem – přičemž on ani démon Tz´arkan vlastně ani moc nepředstírají, že se budou snažit jeden druhého podrazit, jak to jenom půjde. A jak závod s časem pokračuje, ta chvíle se evidentně blíží…



WebArchiv - archiv českého webu