kniha » Démoni jsou věční
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 32
hodnotilo: 29
71%
Koupit knihu:
Minotaur
Démoni jsou věční

Simon R. Green

Démoni jsou věční

série: Tajná historie
díl v sérii: 2

Kategorie: urban fantasy

originální název: Daemons Are Forever
originál vyšel: 2008

vydání: Polaris (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
shpina  | **** 16.02.2010 09:11

Hodně dobrá niha od Greena. Od Morituriho to nej. Opravdu velice zábavné, tentokrát to není jen chodička, kdy hlavní hrdina zapátrá, projde pár slepých uliček až se nakonec trefí do té správné a pak to nějak doklepe do konce. Myslím že napětí zde bylo největší od knihy ‚za modrým měsícem‘ kterou jsem ale četl tak před 10 lety, kdy překvapit mě ‚novým‘ příběhem, atmosférou a napštím nebyl takový problém. Opravdu se mi tento díl moc líbil a těším se na další.

Vlask  | ** 21.05.2015 20:51

Upřímně? Nudil jsem se. Autor to má sice promakané, celkem originální, ale nedokáže vytvořit napětí. Osud jednotlivých postav je vám naprosto ukradený. Navíc samoúčelně dělá z droodů bandu dementů, když je nechává hromadně chcípat při soubojích s magickými zombíky na férovku. Mají plné zbrojnice nejnovějších zbraní, neomezenou nosnost, ale místo aby davy zombií vyřešili několika 20mm kanóny, tak se raději bijí na pěsti a podléhají přesile po vysílení.

Lmslaver  | **1/2 25.08.2017 13:06

První a poslední kniha s Eddiem Droodem alias Bondem, kterou jsem přečetl a přečtu. Eddie je prostě velký borec, vlastní rodinu Droodů – ochránců lidstva nejdříve rozbil, aby ji v tomhle dílu dal dohromady, téměř nikomu nevěří, a navíc musí vést válku s Odpornými, kteří chtějí zničit lidstvo. Eddiemu navíc nestačí jeden svět, řeší problémy napříč dimenzemi a musí cestovat i časem. Z příběhu se pak stává trochu guláš, v kterém se nějaká ta ingredience navíc prostě ztratí na úkor celkové chuti. Záplava popkulturními odkazy je někdy až přehnaná a zapadá do koncepce splácaného guláše, méně někdy prostě může znamenat více. V knize najdete snad úplně všechno, na co si vzpomenete (nebo si vzpomněl pan Green), elfy, démony, čarodějnice, mimozemšťany, draky atd. Vzdálenosti překonává Eddie hravě teleportací pomocí Merlinova zrcadla. Akční části mám rád, ale v Démonech je to celkem nuda, Eddie má ochranou zbroj, s přehledem zvládá každého protivníka a jestli má někdo umřít, tak je to někdo z jeho doprovodu, který je obětován v rámci bitevní vřavy a jeho osud je stejně každému lhostejný. Tahle knížka a pravděpodobně i celá série je zřejmě určena spíše náctiletým čtenářům, připomíná pohádku o rytíři ve stříbrné zbroji, který dokáže porazit jakéhokoliv protivníka kterého si dokážete vymyslet.



WebArchiv - archiv českého webu