kniha » Vampýrská akademie
v Top10 4 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 20
hodnotilo: 37
84%
Vampýrská akademie Více vydání = více obálek.

Richelle Mead

Vampýrská akademie

Ve škole jim pijou krev

Kniha vyšla i pod názvem:
Upírska akadémia
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Vampýrská akademie
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Vampýrská akademie 1 - 6

Kategorie: fantasy - horor - podle filmu/zfilmováno - upíři - dospívající

originální název: Vampire Academy
originál vyšel: 2007

vydání: Domino (web) 2009; Slovart (SK) 2012; Domino (web) 2014; Slovart (SK) 2022; Slovart (CZ) 2022

odkazy: 5x [recenze], 1x [film]


Komentáře:
Renča  | *** 05.09.2009 19:50

Na to, že to je určeno pro YA, tak je to hodně depresivní a vůbec zábavné. Téměř žádná zápletka, jen 2 hlavní hrdinky neustále žijící ve strachu, že se staně něco hrozného a ono se skoro nic nestane. Jen jedna menší akce v závěru knihy. Anotace na zadní obálce knihy slibuje daleko víc. Možná je to spíš anotace k celé sérii, ale určitě ne k tomuhle prvnímu dílu.

Vlask  | ***1/2 22.12.2009 20:08

Variace na Stmívání, tentokráte ovšem celá na škole pro upíry a místo teenhrdinky a její lásky, tu máme hned 2 teen nejlepší kámošky a tím pádem i rovnou dvě jejich lásky. Typický dívčí román, ovšem stejně jako Stmívání se skvěle čte (záležitost na jeden zátah), má i náznaky nějakého děje (byť utopené v řečech kdo je zrovna na škole nejoblíbenější), ale je výrazně kratší.

MirabelkaP  | **1/2 10.09.2010 18:08

Nápad a postavy se povedly, ale to zpracování už trošku vázne. Pozitivně hodnotím především to, že se zde konečně setkáváme s odlišnými postavami než je v těchto moderních upířinách pro náctileté běžné (aneb jsem mladá, krásná, nepiju alkohol,nechodím na večírky, sprostý slovo použivám jednou za měsíc a ještě ke všemu většinou zdrobnělé a v mým věku je pro mě samozřejmě sex tabu, ikdyž jediná věc, na kterou celý den myslím jsou krásní spolužáci… přece nebudu kazit mládež, že ano…), což je rozhodně příjemné zpestření a postavy to zlidšťuje. Děj se sice vleče a je tam málo akce atd. ale věřím, že je to pouze tím, že se jedná o úvod série. Uvidíme, jak se s tím autorka popere dál, ale každopádně si mě pro další díly získala.



WebArchiv - archiv českého webu