kniha » Poslední orákulum
chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 10
91%
Poslední orákulum Více vydání = více obálek.

James Rollins

Poslední orákulum

série: Sigma Force
díl v sérii: 5

Kategorie: sci-fi

originální název: The Last Oracle
originál vyšel: 2008

vydání: BB art (web) 2009; BB art (web) 2012; BB art (web) 2018; BB art (web) 2019

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Poslední orákulum

Ve Washingtonu umírá v náručí velitele Graye Pierce bezdomovec, zasažený vrahovou kulkou. S jeho smrtí je však spojena větší záhada: krvavá mince, již mrtvý muž svíral v dlani, dávná památka, kterou lze vystopovat až k věštírně v řeckých Delfách. Po minci pátrají nemilosrdní zabijáci a Gray Pierce zjišťuje, že tento artefakt je klíčem ke spiknutí, jež se datuje do časů studené války a ohrožuje samotné základy lidstva.
Mezinárodní společnost vědců nalezla způsob, jak proměnit autistické děti s nezvyklými schopnostmi, matematické génie, statistické kouzelníky a vynikající konceptuální myslitele v něco mnohem významnějšího a děsivějšího, to vše v naději na stvoření světového proroka nového tisíciletí, který by se dal zmanipulovat k založení nové éry globálního řádu… řádu podle jejich vlastních podmínek.
Na opačné straně světa se na nemocničním lůžku probouzí muž, který si nepamatuje nic ze své minulosti a ví jen tolik, že se stal vězněm v podzemním výzkumném centru. S pomocí tří neobvyklých dětí se mu daří unikat přes hornatou a radiací zamořenou krajinu, před divokými šelmami vyšlechtěnými v téže laboratoři. Jeho cílem však není utéct, ba dokonce ani přežít. Aby překazil plán na vyhlazení čtvrtiny světové lidské populace, musí obětovat úplně vše, včetně dětí, které ho zachránily.
Dva muži závodí s časem, aby vyřešili záhadu, jejíž kořeny sahají až k první slavné věštkyni v dějinách – k delfskému orákulu.
Jedna otázka však zůstává: Bude minulost stačit k záchraně budoucnosti?

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu