kniha » Mýtické poklady aneb Rychle nabyl, rychle pozbyl
chce si přečíst 2 | má v knihovně 14
hodnotilo: 6
60%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Mýtické poklady aneb Rychle nabyl, rychle pozbyl

Robert Lynn Asprin

Mýtické poklady aneb Rychle nabyl, rychle pozbyl

série: Mýtus
díl v sérii: 17

Kategorie: fantasy - humorná

originální název: Myth-Gotten Gains
originál vyšel: 2006

vydání: Perseus 2009


Komentáře:
Duirin  | ** 13.12.2010 10:02

Mýtus je má oblíbená série, ale nyní už čtu nové díly spíš jen z nostalgie a setrvačnosti. Asprinovi už šťáva dávno došla a možná že už jsem také starší a to, co mi dříve přišlo zábavné, mi teď přijde otravné.
Bohužel v knize se opakuje jeden motiv stále dokola (možná budu trochu SPOILEROVAT) – najít kouzelnou věcičku, přesvědčit ji, aby se přidala ke zbytku, poslouchat, jak se mezi sebou kouzelné poklady hádají, zjistit, kde je další kouzelná věc a tam se vydat (KONEC SPOILERU). Po čtvrté už mě to ale opravdu přestalo bavit. Ani závěr mě nijak nedonutil nízké hodnocení vylepšit.
Samozřejmě v knize najdeme pár vtipných okamžiků, ale jak jsem psal, možná mě některé z nich jen víc otravovaly. Jako velké mínus navíc beru to, že Aahz sebou nechá na můj vkus až příliš manipulovat. Podobně nelogické mi přišlo, že při setkání 3 pokladů se začla nebezpečně hromadit energie a pak se to zase půl knihy neřešilo, dokud pokladů nebylo asi 6.
Prakticky jediným kladem tedy zůstává Tananda :), i když jízlivému poháru, co neustále stírá Aahze musím dát také plusové body. Knihu bych tedy doporučil pouze opravdovým fandům série Mýtus.



WebArchiv - archiv českého webu