kniha » Měsíční píseň
v Top10 3 | chce si přečíst 11 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 64
hodnotilo: 98
84%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Měsíční píseň

Patricia Briggs

Měsíční píseň

série: Mercedes Thompsonová
díl v sérii: 1
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: fantasy - horor - urban fantasy

originální název: Moon Called
originál vyšel: 2006

vydání: Fantom Print (web) 2009

odkazy: 4x [ukázka], 4x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
Svarec  | **** 08.11.2009 20:54

Poutavý příběh + sympatické postavy = skvělá kniha. Tohle je skvělý příklad odpočinkové knihy, která sice nedisponuje přehršlí pestrých nápadů, ale dokonalé vás pohltí. Přečetl jsem ji jedním dechem a vždy když jsem ji musel odložit, nemohl jsem se dočkat až se k ní zase vrátím. Asi největším kladem je opravdu charismatická hlavní hrdinka. Čekal jsem někoho ve stylu Tiny Salo, ale Mercy je člověk (tedy kožoměnec), který problémy řeší spíše hlavou než hrubou silou. Škoda, že ke konci kniha trochu ztratila dech, jako by to autorka už chtěla mít za sebou. Celkově velmi pozitivní dojem to už ale neovlivní. Ano, je to „spotřební fantasy“ a já jsem spásač konzumního braku. Ale jsem na to hrdý :)

Renča  | ***** 23.11.2009 09:11

Skvělý začátek vlkodlačí série. Odvážná hrdinka, zajímavé vedlejší postavy, jedna bývalá láska a pomalu se rodící nová, konflikty mezi alfa vlkodlaky, mocichtiví upíři a záhadný gremlin. Prostě skvělý koktejl.

Vlask  | **** 05.02.2010 16:51

Stejný systém děje jako u Tiny Salo nebo Anity Blakeové. Komu se líbí tyto dvě série, tak bude spokojený i zde. Pravda Tina je podstatně větší drsňačka a Anita jakbysmet. Zde je příběh a veškerá akce podstatně komornější a civilnější, což vyplívá z povolání hlavní hrdinky. Přecejen od vystudované inženýrky co spravuje auta a je kožoměnec kojot nemůžete čekat to samé co od nekromantky anity, nebo upírky Tiny.

Safirentwiluea  | ***** 17.09.2010 16:16

Děj byl fakticky propracovaný, nechyběly sympatické postavy, fantasy postavy, bezva zápletka, která hraničí s detektivkou a vše slátané dohromady tak, že od toho nedovedete odtrhnout oči, dokud to nedočtete.

GeRony  | **** 12.04.2012 16:09

ANO!!! Knihu nemozem hodnotit inak ako kladne. A to najma kvoli tomu, ze aj ked kniha obsahuje prvky inych romantickych upirovin/vlko­dlacin, napr. rozoberanie vztahov a alfa samci, vsetko sa priblizuje k tym klasickym hororovym postavam. Alfa samci tu nie su nabuchani latino lovers, ale vodci vlkodlacej svorky. A vlkodlaci ako aj upiri su velmi nebezpecne tvory – ziadnych sladusikov necakajte. Co sa tyka vztahov – knihu to obohacuje, nie je to na ukor zaujimavosti. Z mojho pohladu lepsie ako Anita Blake.

Speedemon  | **** 01.01.2018 14:36

Hodně dobrá oddychová zábava. Nemůžu moc srovnávat s výše zmíněnými hrdinkami, ale četba to byla svižná, ne moc akční a kupodivu ani ne moc romantická. Vše tak nějak akorát vyrovnané. Kromě neustálého vrčení vlkodlaků, kteří si „přeměřují, kdo ho má většího“ tu nic rušivého nebylo. Mercy i většina hlavních postav je sympatických a těším se na další díl. Svět má určitě co nabídnout. Ještě nutno podotknou, že kniha má uzavřený děj a dle anotací to tak bude pokračovat i v dalších dílech.



WebArchiv - archiv českého webu