kniha » Evropou obchází strašidlo
má v knihovně 1
hodnotilo: 3
60%
Evropou obchází strašidlo

Jaroslav Veis

Evropou obchází strašidlo

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Akropolis (web) 2009

odkazy: 3x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Evropou obchází strašidlo

Budou bojové vosy k sehnání ve vsi jen kousek za Blatnou? Odmítne kardinál Halík zázrak z Uhříněvsi? Lze z Budapešti odjet, aniž by člověk ochutnal kaštanové pyré? Co by se dělo, kdyby krajem bloudili Rusáci a zoufale chtěli „něft"? Proč zemřela Julie Kapuletová?
Tato kniha tyto otázky tak trochu klade, avšak odpovědi nevnucuje, dokonce s nimi ani nepospíchá. Spíše tam, kde děj vyzývá k domýšlení nápadů na první pohled nemožných či absurdních, vydá se za nimi – jednou na finále buildingclimbingu na pražské olympiádě, jindy mezi politiky, kteří byli do parlamentu vysláni losem.
Jaroslav Veis kdysi otevíral novou éru české science fiction, v posledních dvaceti letech se věnoval nejprve žurnalistice a později politickému poradenství – a občas přitom psal.
Jeho příběhy se odehrávají v minulosti skutečné i alternativní, v současnosti, a zejména ve velmi blízké budoucnosti, které se nejspíš většina čtenářů dožije. Svět, který otevírá, sice není vůbec růžový, avšak rozhodně je zajímavý, vzrušující a stojí za to o něm číst.

 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes
[recenze] FantasyPlanet (Jan Červenka)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz



WebArchiv - archiv českého webu