kniha » Za každou cenu
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 38
hodnotilo: 67
90%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Za každou cenu

David Weber

Za každou cenu

série: Honor Harringtonová
díl v sérii: 11
kniha patří do světa: Svět Honor Harringtonové

Kategorie: sci-fi - military

originální název: At All Costs
originál vyšel: 11/2005

vydání: Polaris (web) 2009


Komentáře:
mrakoplas  | ***** 15.09.2010 21:31

Vrchol celej serie… Nutnost pre kazdeho… Konecne stretnutie Republiky Haven a Hviezdneho kralovstva Mantichora… a samozrejme Honor… pokracovanie nabuduce?

Speedemon  | **** 22.01.2011 11:58

V Honorverse jsou války větší, krvavější, nepřátel je více a více, technika modernější, rakety rychlejší. V tomto díle dostaneme všeho maximum. Odehraje se, jak sám pan Weber píše „největší bitva v dějinám lidstva“. A určitě to není přehnané. I když je všechno v knize mohutnější než v předešlých dílech, vše má svůj logický řád a postup. Po pomalejším začátku se nám začnou servírovat hlavní události a už se zase vezeme plnou polní až do konce této cihly. Je více odhaleno „pozadí“ války a jsem zvědav, co se z toho vyklube v dalších dílech, protože tímto tématem si autor otevřel látku ještě na spoustu dílů. Konec ve mně zanechává zvláštní pocit. Za těch 11 dílů jsem si oblíbil jak Alianci, tak i nepřátelskou stranu a tudíž jakmile kdokoliv definitivně opustí příběh, člověk ho postrádá. To byl nejspíš autorův cíl. Když pomineme, že zrovna v pasážích týkajících se emocí a psychologických strastí docela zaostává, tahle hořká pachuť po smrti postavy se mu zcela jistě daří.

Hadati1  | ***** 14.11.2012 16:47

Oproti předchozí knize je toto drsný přerod. Válka s Repuplikou Haven opět začala a Mantichora není díky High Ridgově vládě na ni ani zdaleka připravena. Přežívá, jak se dá. Dokonce i Honor po několika úspěších poprvé „zklame“, neboť i její štěstí není neustálé. V závěru knihy se pak odehraje ohromná vesmírná bitva, ze které ani jedna strana nevyjde vítězně. I přesto stojí životy mnoha lidí a oba dva bojující státy jsou z této bitvy otřeseny, stejně jako zřejmě bude i zbytek vesmíru. Zároveň je zřejmé, že oba dva státy brzy zjistí, kdo s nimi manipuluje, aby tak jejich nepřátelství udržel.

Nelson  | ***** 26.12.2014 12:39

Znovu se rozpoutala válka s Havenem. Honor dostává velení 8. flotily, ve které jsou soustředěny nejmodernější lodě Mantichory a jejich spojenců včetně nejmodernějších zbraní. Dostává za úkol napadat jednotlivé soustavy Havenu a zničit zde veškeré bojové síly včetně infrastruktury. Její úkol se jí daří plnit, i když utrpí jednu velmi těžkou porážku. Mezi Havenem a Mantichorou dojde k pokusu o dojednání mírové konference, který je ale překazen sérií atentátů, za kterými na první pohled stojí Haven. Neúspěch mírové konference znamená eskalaci války na nikdy předtím neviděnou úroveň. V knize je celá řada bitev, příznivci military sci – fi si přijdou na své. Dojde i k dost podstatné změně v soukromém životě Honor. Zatím nejbojovnější kniha z celé série.



WebArchiv - archiv českého webu