kniha » Orlí křeslo
hodnotilo:
0%
Orlí křeslo

Carlos Fuentes

Orlí křeslo

Kategorie: sci-fi

originální název: La Silla del Águila
originál vyšel: 2003

vydání: Brána (web) 2009


Informace / Anotace ke knize: Orlí křeslo

Mexiko kritizuje v roce 2020 vojenskou okupaci Kolumbie Spojenými státy a odvetou Washingtonu je přerušení veškeré elektronické komunikace v zemi. Mexiko je najednou bez telefonu, faxu, rádia, televize a internetu, a to v době politické krize a s prezidentem, který je vážně nemocný. Jedním z důsledků je obnova klasické písemné komunikace. Formou dopisů mezi několika hlavními osobami románu je zachycena společenská situace plná pomluv, zrad, falešného jednání, sexuálních manipulací a nekompromisního vraždění.
Prezident Lorenzo Terán, dobrý, ale nečinný člověk. Vedoucí jeho kanceláře, intrikán Tácito de la Canal. Vypočítavý ministr bez portfeje Bernal Herrera. Přísný ministr obrany, Mondragón von Bertrab, skrývá strašné tajemství. Policejní šíf Cícero Arruza nemá žádné nepřátele, protože všechny už dávno zabil.
A všechny ovládá María del Rosario Galván, obratná politická a sexuální manipulátorka, která jednoho dne řekne svému mladému milenci Nicolási Valdiviovi: „Ty budeš prezidentem Mexika."

 



WebArchiv - archiv českého webu