kniha » Ohnivá poušť
má v knihovně 6
hodnotilo: 4
58%
Ohnivá poušť

Tom Sorcer

Ohnivá poušť

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Jota (web) 1994


Komentáře:
Madam Brbla  | ** 30.11.2009 13:28

To jsem takhle v útlém mládí na chmelové brigádě dočetla příliš rychle Andresovu „Wetemau“ a tak jsem v jediném dni volna pěšky vyrazila do nejbližšího města – cca 7,5 km vzdáleného Mělníka – doplnit čtivo na nudné večery. Domorodci na mě při dotazech na knihkupectví koukali, jako bych se ptala na vykřičený dům, nicméně nakonec jsem jeden malý obchůdek s knihami objevila a měli v něm dokonce i jednu fantastickou knížku – ano, tuhle;-). Na první pohled skvělý kauf, že?;-D Byl tehdy slunný den, na příjemné procházce jsme s kamarádkou v aleji schroustali zelená jabka a já z toho pak měla solidní hnačku:-). A proč vám to vlastně všechno povídám? Protože k tomuhle gamebooku můžu říct akorát prd:-). Ten den mi v paměti zůstal se spoustou překvapivých podrobností, knížka nikoliv. Byla oproti gamebookům ze série „Lone Wolf“ nudná, ani nevím, jestli jsem ji vůbec dohrála. Uvnitř bylo několik obstojných ilustrací (nikoliv převratných) a to je asi tak všechno. Takže 15% za jakž-takž vyplněný čas a 20% za ty vnitřní obrázky, víc si „Ohnivá poušť“ stěží zaslouží. 35%

Cadak  | **** 19.03.2015 17:58

Nemohu souhlasit z předchozím komentářem, protože se mi Ohnivá poušť líbila. Byl to můj první dohraný gamebook, samozřejmě ho nelze srovnávat s Lone Wolfem (hlavně proto, že síla Lone Wolfa spočívá v průchodu celé serie, jednotlivé knihy zas tak silné nejsou) i tak je to ale pěkný knižní počin.

Oproti klasickým gamebookovým seriím je tato kniha jednodušší. Soubojově málokdy narazíte na silnějšího protivníka a hlavně máte několik kouzelných předmětů v kapse. Celou hru můžete projít třemi základními cestami, tudíž než prozkoumáte všechny cesty, zahrajete si tuto knihu nejménně třikrát. Tím lepší je fakt, že oproti FF sérii jsou tu všechny cesty průchozí a není tu jen jedna správná.

Příběh a vyprávění působí celkově atmosféricky, celá kniha obsahuje solidní množství zajímavých nápadů a dějů. Opět když porovnám s FF sérií, tady jsou cesty mnohem lépe odlišeny a nesplývají.

Dle mého názoru tuto knihu stojí zato vyhrát.

85%



WebArchiv - archiv českého webu