kniha » Vichr smrti
v Top10 25 | chce si přečíst 22 | chce mít v knihovně 17 | má v knihovně 188
hodnotilo: 270
94%
Vichr smrti

Steven Erikson

Vichr smrti

série: Malazská Kniha padlých
díl v sérii: 7
kniha patří do světa: Malazský svět

Kategorie: fantasy - dark

originální název: Reaper's Gale
originál vyšel: 2007

vydání: Talpress (web) 2009

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Vichr smrti

Lederská říše, poháněná korupcí a sobectvím, se rozpadá. Císař Rhulad Sengar, obklopený pochlebníky a agenty svého úplatného kancléře, se propadá do šílenství. Všude se kují pikle. Říšská tajná policie vede zastrašovací válku proti vlastnímu lidu. Bloud, kdysi prozíravý bůh, náhle přestává vidět budoucnost. Chaos a děsivé síly se stahují ze všech stran.
Na tomto rozbouřeném, zrádném pozadí se snaží říši opustit skupinka uprchlíků. Jedním z nich je Strach Sengar, hledající duši Skabandariho Krvookého, protože by tak mohl zachránit svého bratra císaře. Jenomže s ním putuje Skabandariho nejstarší a nejzatrpklejší nepřítel: Silchas Zmar, bratr Anomandera Dlouhý vlas. A nezahojené rány v jeho zádech nezpůsobil nikdo jiný než právě Skabandari. Motivy Silchase Zmara rozhodně nejsou jasné. A k domovu se blíží velká edurská flotila s válečníky vybranými z bezpočtu národů. A s ní připlouvají i Karsa Orlong a Icarium Zloděj životů – a oba hodlají zkřížit zbraně se samotným císařem. Jenomže při plavbě přes polovinu světa za sebou Tiste Edur zanechali záplavu krve. A taková krutost nemůže zůstat bez odezvy. Někdo za to musí zaplatit, pro někoho to zdaleka neskončilo…
Vichr smrti je surový, drásavý příběh o válce, zradě a temné, nezvladatelné magii. Je to nanejvýš nápaditá epická fantasy vyprávěná tím nejnapínavějším stylem.


Jiné ocenění :
2008 – SF Site Readers Poll – Sf/fantasy Book – 2. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] Fantasy Planet (Boris Hokr)



WebArchiv - archiv českého webu