kniha » Těžká planeta*
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 41
hodnotilo: 33
84%
Těžká planeta* Více vydání = více obálek.
Sestavil/i:

Isaac Asimov

Těžká planeta*

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Těžká planeta

Kategorie: sci-fi - antologie

vydání: Triton (web) 2002; Triton (web), Argo (web) 2011

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Phoenix  | **** 22.08.2015 18:56

Příjemná sbírka povídek všeho druhu, převážně od známějších autorů. Je vidět, že Asimov se v oboru vyzná a ví, co stojí za to zařadit do výběru.

Gaarq  | **** 01.07.2017 10:05

úplné vydání asimovova sborníku jsem si koupil s nadšením a triton si tehdy u mě šplhnul. byl jsem mírně zklamaný patrně dobovým skepticizmem způsobenou absencí asimovových doslovů k povídkám i (možná na dnešní dobu dětinských) rozvíjejících dotazů, ale budiž, alespoň je to celé povídkově. ta ztráta 5 povídek zase nebyla tak ochuzující, žádné pecky mezi nimi nejsou, i když minimálně dvě poctivé a dobré povídky (jeskyně noci a povrchové napětí) a jedna průměrná, byť inspirativní (poslední den, určitě byla v době vydání). zbylé dvě bych klidně oželel. takže krom špatného pejprbeku, dobrý počin.

Methat  | **** 29.11.2020 09:55

Těžká planeta má veľa rôznorodých poviedok s nápadmi, ktoré by jeden autor určite za celý život nedal dokopy. Preto: čo poviedka, to iný autor a úplne iný prístup. Najviac ma bavila prvá polovica knihy a poviedky ako Domeček jako klicka, Povrchové napětí, Odysea z Marsu, Poslední den či Mobius. V druhej polovici mi prišli poviedky slabšie. A veľmi vysoko hodnotím aj kvôli komentárom pána Asimova vždy po každej poviedke.



WebArchiv - archiv českého webu