kniha » Moře nestvůr
v Top10 1 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 33
hodnotilo: 52
77%
Moře nestvůr Více vydání = více obálek.

Rick Riordan

Moře nestvůr

Kniha vyšla i pod názvem:
More oblúd
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Percy Jackson
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Percy Jackson - komplet

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: The Sea of Monsters
originál vyšel: 04/2006

vydání: Fragment (CZ) (web) 2010; Fragment (SK) (web) 2010; Fragment (SK) (web) 2018; Fragment (CZ) (web) 2022; Fragment (CZ) (web) 2023

odkazy: 1x [film]


Komentáře:
idle  | *** 16.02.2010 14:39

Percy Jackson už ví, co je zač, ale jinak se z dobrodružství prvního dílu moc nepoučil. Koneckonců, sám tu minimálně jednou přiznává zhruba „já vím, že už se nám něco podobného stalo dřív, ale nějak jsme zase naletěli“. A kdyby jednou.

Příběh je svižný a čtivý podobně jako první díl, ale bohužel s důrazem na slovo podobně. Žádné velké překvapení nečekejte.

tomts  | ** 06.09.2010 21:46

Zatímco první díl je jakousi bezděčnou parodií Herkulových úkolů, tentokrát si Percy bude hrát na Odyssea a Iásona. Čekal jsem, že se autor ve druhém díle vymaní ze schematičnosti jedničky, ale marně. Navíc přihazuje další díly mozaiky ze světa HP, jako by nám chtěl říct, nezlobte se, ale líp to prostě neumím…no, asi opravdu ne.

Pokud děti přežili bez úhon jedničku, zvládnou i dvojku…na druhou stranu šestiletým českým čtenářům bych nabídl lepší knížky, které kdysi oslovily i jejich prarodiče…

samuelk  | ***** 28.05.2013 07:26

Na úvod začnem tým, že sa kniha výborne číta. Po prečítaní prvého dielu som zavítal do neďalekého kníhkupectva. Tam som si plánoval zohnať More oblúd a doma potom s chuťou čítať. No a keďže mali v kníhkupectve aj stoličky, usadil som sa a rozhodol, že prvé stránky tejto knihy načítam práve tu. Nakoniec som sa pristihol, ako čítam už za polovicou knihy. No čo už, knihu som si nakoniec nekúpil, namiesto toho som ju celú zvládol hneď v kníhkupectve, ale aspoň mi s toho ostal dobrý pocit (a ušetrené peniaze) :)

Phoenix  | **** 13.11.2013 19:55

Druhý díl se velice věrně drží zajetého schématu vyprávění z jedničky. Je to dobře, nebo špatně? Těžko říct. Komu drhlo čtení jedničky, dvojku by asi ani neměl otevírat. Komu se ale naopak první díl líbil, najde si své i ve dvojce. Máme tu nový příběh (čti vykrádáme další část řeckých bájí) a známá parta plus jeden se vydává na další dobrodružství, tentokrát do oblasti Bermudského trojúhelníku. Protože se to celé odehrává na vodě, je jasné, že Poseidonův syn bude mít hlavní slovo. V závěru nás nečeká žádná super bitva či honička, zato si poměrně zdatně našlápneme do děje dalšího dílu.



WebArchiv - archiv českého webu