kniha » Miliardu let před koncem světa
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 11
77%
obal_knihy

Arkadij Strugackij
Boris Strugackij

Miliardu let před koncem světa

Tato kniha je jen součástí jiných knih: Miliardu let před koncem světa*

Kategorie: sci-fi

originální název: За миллиард лет до конца света ▫ Za miliard let do konca sveta
originál vyšel: 09/1976


Komentáře:
Tua  | nehodnoceno 15.01.2011 04:28

Vesmír se brání. Lidstvo respektive několik vědců kdesi v nekonečném množství času existence světa začne odhalovat jeho zákonitosti a tím způsobí kdesi v dalekém budoucnu zánik vesmíru, za dlouho -asi za miliardu let, jenže vesmír to tak nenechá. Rozhodne se zabránit takovým scénářům stůj co stůj.

honajz  | ** 04.05.2011 23:21

Po úvodním napínavém a vtipném začátku se to celé zvrhne v nekonečné dialogy na jedno téma, kde občas zazní zajímavá myšlenka, ale častěji jde o vatu. Strukturou a v podstatě jediným prostředím to celé připomíná spíše divadelní hru. A i když je to krátké, v určité chvíli to začne nudit. Navíc není vysvětleno to hlavní, nakonec se spíše zkoumají pohnutky a postoje hlavních postav.

Dilvermoon  | **** 14.05.2020 20:02

Nějaká tajemná síla zřejmě brání skupině vědců v jejich výzkumu. Řekl bych, že docela typičtí Strugačtí. Zvláštní postavy, nejasné motivace, vychytané dialogy. A jako často u těchto autorů mám pocit, že děj ve druhém plánu skrývá něco jiného, a to kritiku tehdejší sovětské společnosti. První asi polovina novely je poměrně nevážná, ale postupně se dostaneme do jiného levelu a některé pasáže a myšlenky jsou zralé na zapsání. Tak to vidím já.



WebArchiv - archiv českého webu