kniha » A ještě něco...
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 23
hodnotilo: 23
68%
A ještě něco... Více vydání = více obálek.

Eoin Colfer

A ještě něco...

Kniha vyšla i pod názvem:
A okrem toho...
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Stopařův průvodce Galaxií
díl v sérii: 6

Kategorie: sci-fi - humorná

originální název: And Another Thing...
originál vyšel: 12/10/2009

vydání: Slovart (CZ) 2009; Argo (web) 2010

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
jethro.tull  | nehodnoceno 16.10.2010 15:37

Kvůli téhle knize jsem si znovu přečetl všech pět dílů trilogie Stopařova průvodce Galaxií a můžu jen poznamenat, že jsem se bavil o mnoho míň, než když jsem to četl poprvé. U knihy Eoina Colfera jsem se nebavil vůbec. Po krátkém čase jsem byl alergický na Poznámky Průvodce a začal je přeskakovat. Pak jsem začal být alergický na celý text a v necelé půlce jsem knihu odložil, což se mi nestává až tak moc často. Snažím se knihy dočíst, i když mě nebaví. Ke knize A ještě něco … mohu jen dodat, že by mi přišlo zábavnější a humornější, kdyby Stopařova průvodce dopsal Marvin.

nery  | ***1/2 26.12.2010 18:36

No co k tomu říct…trochu jsem se bál, ale není to tak hrozné nakonec. Vadí mi „Poznámky průvodce“, protože působí odlišným dojmem než v Douglasových knihách. Taky celkově děj je mnohem uspořádanější,prak­ticky přímočarý, člověk se nedočká zásadních překvapení a nečekaných zvratů jako v původní trilogii. Připadá mi že odkazování na předchozí knihy je nucené a je ho trochu moc – autor neprojevil zrovna přebytek vlastní fantazie. Zdá se mi, že pokud bychom vypustili všechny permutace slova „frůdovní“, byla by kniha o 20 stran lehčí.

Jinak ale zajímavé počtení, občas se člověk zasměje, hlavní postavy si udržely své charakteristiky v rámci únosných mezí…za přečtení to podle mě stojí.

idle  | *** 14.03.2012 20:10

Eoin Colfer není Douglas Adams. Ale má ho zřejmě rád a taky si pečlivě nastudoval předchozí díly Stopařova průvodce po Galaxii. Takže se v „části šesté ze tří“ dočkáme nejen starých známých postav, ale do určité míry i typické Adamsovské dikce.

Bohužel, autor chtěl ten svůj čas věnovaný studiu zřejmě nějak zúročit, takže do textu „nenápadně“ vpracoval narážky na dávno zapomenuté detaily dřívějších dobrodružství a snaživě na každou stránku doplnil humorné vsuvky z obsáhlé databáze Průvodce. Navíc si, považte, dovolil do díla vložit něco jako zápletku, vztahy mezi postavami a podobné záležitosti, které v knížkách bývají, ale ve Stopařově průvodci byly vždycky na okraji, pokud vůbec.

Což o to, ono by to všechno nevadilo, kdybych se u knížky bavila. Ale já na pár místech uchechtla a zbytek byl takový nijaký. Nevím, možná už jsem z podobné literatury vyrostla, možná to prostě Eoin Colfer tak pěkně neumí. Tak jako tak jsem právě odložila knížku, jejíž čtení mě sice nebolelo, ale ani jsem si z něj nic neodnesla. Škoda.



WebArchiv - archiv českého webu