kniha » Tango s upírem
chce si přečíst 2 | má v knihovně 20
hodnotilo: 17
64%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Tango s upírem
Sestavil/i:

Michael Bronec

Tango s upírem

Sborník fantasy povídek

série: Žoldnéři fantasie
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - antologie

originál vyšel: 2010

vydání: Straky na vrbě (web) 2010

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
Gaarq  | *** 19.06.2010 08:44

na michaelovi si cením jeho angažovanosti v domácí tvorbě a jeho podpory nových autorů. literární soutěže jsou asi tou nejpopulárnější formou u nás, speciálně v žánru SF. osobně si myslím, že hned po soutěži by podle anglo-amerického vzoru měl nastoupit dobrý editor a bít žito, dokud je mladé a tvárné :) inu, to ale stojí peníze (a spoustu času) a chápu, že se tyto investice naopak populární být nemusí (hlavně se asi na malém českém trhu nevrátí ani rychle, ani všechny). skvělá je závěrečná tabulka hodnocení povídek v soutěži!

co se týče konkrétně žoldáků, z obecného pohledu jde o sborník spíše průměrný, ale z pohledu lovce talentů jsou tam nebroušené kameny, které by jednou mohly zazářit (poláčková, rohlík, žlebek, mayerová). celkem mi vadí, že mladí čeští autoři se nevydávají do neznámých krajů a jejich náměty jsou spíše tuctové, příliš často jsou zřetelné inspirace. novátorství může přijít s časem, a mělo by to být podporováno, imho.

závěrečné upírské eseje leonarda medka a ivany kuglerové byly zábavné, psány lehkým tónem. je vidět, že leonard je starý mazák a vyzná se v literární tlačenici. ivanin výlet do etymologie mě upřímně rozesmál. v obou jsem trošku postrádal „jiný“ (literární) pohled na upíry, jak s ním přišel třebas sapkowski.

a ještě si rýpnu – osobně, nelíbí se mi ani obálka, ani název soutěže, i když chápu, že je to jen a jen můj problém. a trošku jsem se za obojí při veřejné četbě styděl ;)

doufejme tedy, že michaelovo úsilí a úsilí ostatních lidiček okolo ŽF nevyjde vniveč.



WebArchiv - archiv českého webu