kniha » Mozartovské spiknutí
má v knihovně 3
hodnotilo:
0%
Mozartovské spiknutí

Scott Mariani

Mozartovské spiknutí

série: Ben Hope
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: The Mozart Conspiracy
originál vyšel: 2008

vydání: Domino (web) 2010

odkazy: 1x [info]


SERIE: Ben Hope
[1] Alchymistovo tajemství
[2] Mozartovské spiknutí
[3] Proroctví o apokalypse
[4] Faraonův poklad
Informace / Anotace ke knize: Mozartovské spiknutí

Zemřel Mozart na otravu jedem žárlivého skladatele, nebo byl zavražděn kvůli porušení slibu mlčení, jenž složil jako významný člen řádu svobodných zednářů? A může s jeho smrtí souviset i prapodivná, brutální vražda proslulého klavíristy Olivera Llewellyna, k níž došlo o celých dvě stě let později?
Právě takové otázky se honí hlavou vysloužilému vojáku a bývalému členovi speciálních jednotek SAS Benu Hopeovi při nervy drásajícím pátrání po vrazích svého přítele Oliviera. Všechny záhady se přitom točí kolem prastarého dopisu, který dost možná pochází z pera samotného Mozarta. Pokud ale za jeho smrtí skutečně stojí odštěpenecká skupina zednářské lóže, musel být skladatel součástí něčeho opravdu velkého… a nebezpečného.
Bena a jeho dávnou lásku, slavnou operní zpěvačku a sestru zemřelého Leigh Llewellynovou, zavede pátrání po pravdě z Oxfordu přes Benátky a Vídeň až do zasněžených slovinských hor. Při zběsilému úprku Evropou musejí zůstat vždy o krok před skupinou odhodlaných zabijáků, jejichž cílem je jediné – smazat veškeré stopy po Mozartovském spiknutí…

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu