kniha » Načisto
chce si přečíst 3 | má v knihovně 37
hodnotilo: 56
75%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Načisto

Sergej Lukjaněnko

Načisto

série: Kirill Maximov
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi

originální název: Чистовик ▫ Čistovik
originál vyšel: 2007

vydání: Triton (web), Argo (web) 2010

odkazy: 1x [info], 2x [recenze]


Komentáře:
FerryH  | ****1/2 05.06.2010 10:23

Moc pekny zaver dvoudilne serie s Kirillem… sympaticky hrdina, slusna akce a silny humanisticky podtext, tak se snad uz dneska ani nepise… u mladochu autoru se to proste ‚nenosi‘… a je to skoda… toho cynizmu a ‚cernocerne tmy‘ je v SF a F az moc… trochu svetla panove nezaskodi!!!
Snad jen jedno bych Lukjanenkovym romanum vytkl – ten spín po zaslych dobach Sovetu… a to i presto, ze autor byva jasne kriticky vuci komunismu, sem tam mu to ujede a prozradi sam na sebe, ze mu to sovetske imperium prece jen trosku chybi… a hned v zapeti se ovsem usty hlavni postavy pta – „Proc nas Rusaky vsichni v Evrope tak nesnasi?“ No rekl bych, kvuli tem vrozenym imperialnim snaham ‚ruskeho medveda‘… :O)) divne ze to zadnej ‚Rusak‘ neni schopen vnimat jako vadu ‚narodniho charakteru‘ … :)))

idle  | ***1/2 18.10.2010 11:21

Stejně jako první díl, i Načisto jsem slupla s chutí. Po celou dobu je nám servírován svižný děj vylepšený různými narážkami na popkulturu a podobnými detaily, jak je u Lukjaněnka obvyklé.

Tady měl ovšem autor tu nevýhodu, že bylo potřeba příběh uzavřít, takže se tu dočkáme nějakého vysvětlení a zakončení. Nemůžu si stěžovat, že by mě závěr nějak zklamal, koneckonců vcelku dával smysl, ale na druhou stranu mě ani ničím nepřekvapil. Tak tedy končíme. 75 %

vokis  | ****1/2 21.01.2011 11:16

O něco horší než první díl, ale pořád je to kvalitní četba. V prvním díle jsem žasnul, když hlavní hrdina objevoval taje své funkce a celého světa v tomto díle je to spíše o akci. Nicméně pan Lukjaněnko určitě nezklamal a rád se k této knížce vrátím.

SiriusChico  | ***1/2 03.07.2011 15:25

Velmi dobré pokračování skvělé série, jenom je trochu škoda toho nedotaženého konce. No vážně: Hlavní hrdina vzdá všech snah zbavit se nadvlády a smíří se s nevyhnutelným? Ano svým způsobem nakonec s tím bojuje svým způsobem a to tak že žije jak chce...... ale celá ta představa je tak trochu k smíchu.



WebArchiv - archiv českého webu