kniha » Mrtvá čarodějka přichází
chce si přečíst 8 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 29
hodnotilo: 39
83%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Mrtvá čarodějka přichází

Kim Harrison

Mrtvá čarodějka přichází

série: Rachel Morgan
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Dead Witch Walking
originál vyšel: 04/2004

vydání: Fantom Print (web) 2010

odkazy: 1x [ukázka], 2x [info], 6x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ****1/2 20.05.2010 20:10

Detektivní akce typu Anita Blakeová či Mercedes Thompsonová. Komu se libí tyto série, ten nesmí toto dílko vynechat. Bude zcela uspokojen, aspoň do dočtení (což moc dlouho netrvá). Pak bude opět nedočkavě vyhlížet další díly. Oproti zmiňovaným sériím tu máme méně násilí, žádný sex (aspoň prozatím), promakanější svět s vícero kouzly, nadpřirozenými tvory (autorka to netrousí po jednotlivých dílech, ale vybalí to rovnou v prvním díle) a trochu sarkastického černého humoru (zejména na začátku – zmínka o tom jak skončila předchozí parťačka je velmi pikantní). Další výhodou je, že čarodějka není samotářka jako její kolegině Anita a Mercy – hned do začátku dostane spolupracovnici upírku (se záhadným motivem ke spolupráci) a skřítka i s jeho početnou rodinkou. Zejména skřítek, kterému se huba nezastaví, jí dělá neustále společnost. Celé je to vysoce čtivé a jako nenáročné zábavné čtivo to nelze nedoporučit.

Renča  | **** 31.05.2010 11:04

Detektivní příběh s velkou dávkou fantasy a humoru. Při srovnání s jinými současnými městskými fantasy sériemi, jako třeba Mercy Thompson či Anita Blake, na mne kniha působí mnohem vtipněji a zábavněji, zároveň však pohádkověji. S „normálním“ lidským světem se téměř nesetkáme. Jsme v říši čar a kouzel, kde je téměř vše možné, „pravidla“ se dozvídáme tak nějak za pochodu a schopnosti postav nám nebyly ještě zcela odhaleny.

Sympatická, chybující a odvážná hlavní hrdinka, otravný skřítek, upírka v kůži, krysí zápasy. Celkově skvěle umíchaný koktejl, který je radost číst.

Sirius  | *** 05.06.2010 01:10

Spíš než městská fantasy je to taková fantasy kriminálka. Autorka míchá dohromady žánry jako by se nechumelilo a v prvním díle nabízí celkem chutný mix nejrůznějších ingrediencí. Rachel je mladá sympatická čarodějka s mužských chováním co se násilí týče – nicméně Vicky Nelsonová od Huffové se mi zamlouvala víc. Nicméně se mi zamlouvala stejně jako ostatní postavy. Co se děje týče tam už je to horší. Přišlo mi, že autorka za sebe kladla moc akčních scén najednou a že mezi nimi neudělala moc dlouhou pauzu, skoro jako by nevěděla jak dál, tak se rozhodla to vyplnit vatou v podobě akce. Takže jsem si párkrát říkal, kdy už to skončí a proč nemůže místo několika akčních scén napsat jednu pořádnou – nejlíp finální.Díky čemuž to ani pak pořádně negraduje. Prostě ty neduhy první knihy tu jsou dost viditelné. I přes tento fakt je Mrtvá čarodějka knihou, který zaujme všechny příznivce neohrožených dam v černém, které dokáží zlu nakopat zadek.

Slíva  | ****1/2 24.06.2011 20:53

Po dlouhé době oddychovka, co mě opravdu chytla. Skvěle namíchaný a odměřený mix všeho, co mám ráda: čarodějové, upíři a dlaci, skřítkové a jiné podivné potvory, pohybující se v reálném světě. Městská fantasy, odehrávající se v budoucnosti po katastrofě způsobené genetickou mutací rajčat. Lidstvo, které takřka vyhynulo, muselo uznat existenci všech zmíněných ras, žijících do té doby „v utajení“. Bývalá agentka Rachel Morgan nemá lehký život, ale pere se s ním, jak nejlépe dovede a velmi často s humorem sobě vlastním. V první části se musí vypořádat s faktem, že se jí pokouší odstranit vládní agentura „ze které se neodchází“ a Rachel ji přesto opustila a zároveň se starat o tak přízemní věci jako jsou peníze na nájem.



WebArchiv - archiv českého webu