kniha » Mořeplavec
chce si přečíst 1 | má v knihovně 15
hodnotilo: 9
71%
Mořeplavec Více vydání = více obálek.

Stephen Michael Baxter

Mořeplavec

série: Plátno tkané časem
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Navigator
originál vyšel: 07/2007

vydání: BB art (web) 2010; BB art (web) 2013


SERIE: Plátno tkané časem
[1] Císař
[2] Dobyvatel
[3] Mořeplavec
[4] Tkadlec
Informace / Anotace ke knize: Mořeplavec

Středozemní moře se stává klíčovou oblastí pro zdánlivě nekonečnou válku mezi islámem a křesťanstvím. Křižáci bojují proti muslimům na Iberském poloostrově i ve Svaté zemi. Španělská inkvizice čistí zemi od vyznavačů Alláha i Židů a někteří inkvizitoři sní o naplnění strašlivého proroctví, jež by znamenalo definitivní vítězství křesťanů. K němu jim má dopomoci jeden mořeplavec.
Kam se obrátí, na západ nebo na východ? Stane se objevitelem nových kontinentů nebo s pomocí Božích strojů zaútočí na islámské země? Možná to ale budou naopak muslimové, kteří získají tajemné, nesmírně účinné válečné stroje, a definitivně rozhodnou bitvu ve svůj prospěch. Do boje mezi těmito dvěma světy však může promluvit ještě jiná mocná síla – Mongolové, kteří se valí Asií a Evropou a porazí každého, kdo se jim postaví..
Třetí díl historické epopeje Stephena Baxtera nás zavádí na Iberský poloostrov, kde se odehrává boj na život a na smrt mezi Maury a kastilskými králi, jejichž armády postupují na jih ke Středozemnímu moři pomalu, ale s nemilosrdnou neodvratností.

 



WebArchiv - archiv českého webu