kniha » Říše slonoviny
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 26
hodnotilo: 22
85%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Říše slonoviny

Naomi Novik

Říše slonoviny

série: Temeraire
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - draci

originální název: Empire of Ivory
originál vyšel: 09/2007

vydání: Triton (web), Argo (web) 2010


SERIE: Temeraire
[1] Drak Jeho Veličenstva
[2] Nefritový trůn
[3] Dračí pomsta
[4] Říše slonoviny
[5] Vítězství orlů
Informace / Anotace ke knize: Říše slonoviny

Čtvrtý díl úspěšné ságy Naomi Novikové začíná dramatickým příletem Laurence a Temeraira do Británie: celá letka je přetížena lidmi, v zádech má pronásledovatele, ale marně čeká, že jim přiletí někdo naproti a pomůže jim. Co se přihodilo: proč britští draci nevzlétají na pomoc? Brzo se ukáže, že draky decimuje neznámá choroba; a Laurence s Temerairem jsou vysláni do Afriky pátrat po léku.
Z Kapského Města proniknou do vnitrozemí, mimo evropské kolonie, což nezůstane bez následků: vstoupí na území, kde nejen lidé, ale i draci žijí jinak, než byli zvyklí z Anglie… Cesta za lékem se stane výpravou dobrodružnou, kdy všichni opět musí riskovat svoje životy.
Noviková podle svého zvyku neopomíjí historické souvislosti – v Říši slonoviny se dotýká bolestného dějinného okamžiku – nelidského obchodu s černými otroky. Také tento historický motiv je v jejím románě velmi účinně využit. Čtenář se opět dočká mimořádně čtivého a promyšleného dobrodružného vyprávění s přesně zachycenými charaktery lidí – i draků.

 



WebArchiv - archiv českého webu