kniha » Lvi Lucemburští
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 7
67%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Lvi Lucemburští

Jan Č. Galeta

Lvi Lucemburští

Kategorie: fantasy

vydání: Zoner Press (web) 2010

odkazy: 1x [ukázka], 1x [info], 5x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Lvi Lucemburští

Historický román s prvky fantasy, jehož autorem je jeden z tvůrců Asterionu, Jan Galeta, zavede čtenáře do středověku, kde proti sobě stojí dva nesmiřitelní nepřátelé – Jošt a Prokop z rodu Lucemburků.
Osudy prostého vojáka Ondřeje a vladyky Jakuba Štěněte z Bělin se proplétají a uzlují v místě tajemného jihomoravského rybníka. Oba muži si razí cestu složitým světem na přelomu 14. a 15. století.
Morava je zmítána neustálými válkami mezi markraběcími bratry Joštem a Prokopem a jejich bratranci, královskými sourozenci Zikmundem a Václavem. Tito lvi z rodu Lucemburků si nemohou přijít na jméno a kují proti sobě jednu pikle, spojenectví mezi nimi se neustále mění a Jakub, Ondřej i další poddaní slouží vznešeným panovníkům coby pěšáci na šachovnici.
Navíc se do všeho míchají i síly, které dnes nazýváme nadpřirozené, ačkoliv pro středověkého člověka byly každodenní realitou. Historický román s nezanedbatelnými prvky fantastiky sleduje životní peripetie smyšlených i historicky skutečných Moravanů pozdního středověku.

 

Externí odkazy:

[ukázka] Knihy fantazie
[info] Zoner press
[recenze] Sarden (Petr Vařák)
[recenze] Fantasy Planet
[recenze] MFantasy
[recenze] Topzine (Marek Hofman)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz (Martin Fajkus)



WebArchiv - archiv českého webu