kniha » Spojení krve
v Top10 1 | chce si přečíst 3 | má v knihovně 14
hodnotilo: 17
75%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Spojení krve

Tanya Sue Huff

Spojení krve

série: Krevní pouta
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - detektivní

originální název: Blood Pact
originál vyšel: 1993

vydání: Brokilon (web) 2010

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
Renča  | ***** 28.07.2010 12:58

Čtvrtá kniha série Krevní pouta je mnohem osobnější a emotivnější než všechny předešlé, je to především příběh Vicki. Mrtvá matka a lékařské experimenty jsou jen mrazivým způsobem, jak čtenáři víc odhalit její pocity a duši. Je to nakousnuto hned na začátku, kde Mike i Henry po ní žádají vyjasnění svých vztahů, zatímco ona si nejen nedokáže mezi nimi zvolit, ale ani si připustit vážnost vztahu a přijmou z toho závazek. Frankensteinovská zápletka s lékařskými experimenty se autorce povedla. Vědci jsou schopni jít ve svém zápalu přes mrtvoly, a to doslova. Velká gradace vyprávění nastává v polovině knihy, kdy zmizí Henry. Od poslední stovky stránek se nedá odtrhnout a při poslední noci máte pocit, že se vezete na zvýšené hladině adrenalinu spolu s Mikem a Vicki. Nemůžu prozradit závěr, ale Huffová vyřešila Vickiiny vztahové problémy velice nečekaně.

Vlask  | *** 01.08.2010 12:33

Tak ženský pohled na věc už tu máme, přidávám pohled opačného pohlaví. Bezpochyby zatím nejslabší díl – vata a jiné druhy vycpávek z něj lezou ze všech stran. Arcinepřítel žádný – musí ho zastoupit vlastní strach a pocity hrdinky. Prakticky se nic neděje, teprve na konci se objeví něco přínosného pro děj. Ovšem autorka to vyřešila přesně tak, jak jsem to tušil – muselo k tomu v rámci série dojít. Takže kniha má malý přínos pro celou sérii a samostatně je to celkem brak.

snop  | *** 26.08.2010 04:50

Precetl jsem celou serii v nekolika malo dnech (coz uznavam, je moje chyba) a dosel k zaveru, ze se knihy vicemene nelisi. Zadnou setupem, pokracuji spoustou peripetii a konci akci. Tato kniha neni vyjimkou, zcela zapada do schematu knih prechozich. Vicki je tentokrat na dne, Henry se ztrati… ovsem pater Knox se obraci v hrobe. Tedy imho. A ten konec? Jsem hodne zvedavy, jak se s tim autorka vyrovna v dalsim dile. Uvazoval jsem hodne a predpokladam zmenu zanru.

Sirius  | **1/2 29.08.2010 13:05

Sakra! Předchozí Linie krve mě hodně namlsala na další díl. Jenže mě se zdálo, jako by autorka u psaní téhle knížky buď chrápala a nebo to psal někdo jiný. Svižné tempo s předchozích dílů je v háji – Spojení krve vyplňuje hromada vaty a dělá z toho tak nezáživnou četbu. Milostným trojúhelníkem a otázkou: Koho si vybere? mi kniha připomněla ságu Stmívání. Což by nevadilo, kdyby se tam prostě něco dělo a jen se blbě nekecalo a nechyběl tu nějaký pořádný záporák – panáci v nažehlených bílých pláštích si můžou trhnout mikroskopem i s celou výrobou umělých lidí. Před totálním krachem a definitivním zklamáním to pak zachraňuje druhá půlka, kdy se to slibně rozjede a hlavně konec (který jsem ale odhadoval až na pozdější díl).

MirabelkaP  | *** 25.04.2011 18:57

POZOR SPOILERY! Ohodnotit tento díl série je pro mě velmi těžký oříšek. Oproti předchozím dílům pomalejší rozjezd, ale pro mě osobně dějově nejzajímavější, prostě detektivní příběh jak má být… zhruba do strany 300 jsem to považovala dokonce za nejlepší díl série..ale, konec je naprosto neúnosnej, jakoby si autorka z ničeho nic řekla, že už jí to nebaví nebo jednoduše nestíhala uzávěrku! Když vezmu v potaz to, že celá série je detektivní tak (nic proti prostoru pro čtenáře) uzavření „hlavního případu“ stylem že to Mike vyřídil mi prostě nestačí! Zrovna u tohoto případu by mě opravdu zajímalo jak to s policií vyřídil… No a co se týče úplného konce tak to asi přejdu bez komentáře, protože tím pro mě autorka zkazila co mohla…shrnout 14 měsíců do dvou naprosto nic neříkajících stran a nakonec přivést na scénu jakousi novou Vicki (bála se Mika? no pardon?) a prostě celé to vyústění… NE!



WebArchiv - archiv českého webu