kniha » Bohové Světa Řeky
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 37
hodnotilo: 14
69%
Koupit knihu:
Minotaur
Bohové Světa Řeky

Philip José Farmer

Bohové Světa Řeky

série: Svět Řeky
díl v sérii: 5

Kategorie: sci-fi

originální název: Gods of Riverworld
originál vyšel: 1983

vydání: Triton (web) 2004

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Dilvermoon  | ***1/2 05.07.2012 10:08

Někdo mi říkal – zbytečný 5. díl, nastavovaná kaše. Je pravda, že si umím představit konec už v minulém díle, ale ani tenhle poslední úplně nezklamal.
Prvních nějakých sto stran, kdy probíhá akce a spekulace, co kdo ve věži může a nemůže, co by to znamenalo a tak podobně, mi připadalo trochu těžkopádných a docela otravných, dokonce mi blesklo hlavou cosi o tom, jestli to tak půjde dál, rezignuji na funkci čtenáře.
Naštěstí to pominulo a přišlo něco, co mě bavilo více – seznamování s postavami, jejich osudy na Zemi i ve Světě Řeky, sice opět popis celé věže trochu zdlouhavý, ale z hlediska dalšího děje nutný, úvahy na téma sexualita, determinismus, svobodná vůle, téměř detektivní zápletka a na závěr opět téměř sto stran akce, ovšem tentokrát už mě to velmi bavilo. Autor se dotkne i záhady Jacka Rozparovače a zřejmě své vlastní teorie, jak to tehdy bylo a pochopitelně se to celé opět trochu prolne i se Světem Řeky.
Takže znovu jako v několika minulých dílech mírně rozporné dojmy, ale klady převažují, téměř jsem se nenudil a definitivní zakončení celé série se mi vcelku líbilo.



WebArchiv - archiv českého webu