kniha » Meč Chaosu
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 34 | antikvariát
hodnotilo: 33
84%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Meč Chaosu

Dan Abnett
Mike Lee

Meč Chaosu

série: Warhammer - Malus Temná čepel
díl v sérii: 4
kniha patří do světa: Warhammer

Kategorie: fantasy - dark - meč a magie

originální název: Warpsword
originál vyšel: 2007

vydání: Polaris (web) 2010

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
GeRony  | **** 21.10.2010 10:55

Dalsie prihody Malusa na ceste za vyslobodenim sa spod vplyvu demona. Opat pribeh plny akcie, bolesti, pomsty a zrady. A opat vynikajuce oddychove citanie pre priaznivcov prave tohto zanru. Len uz ma pomaly zacina unavovat, ako sa Malus zo vsetkeho dokaze dostat. Aj ked, je to jeho osud. Alebo nie? :)

BorgDog  | ****1/2 11.05.2018 15:19

Malusovi zbývají ještě dva artefakty a čas se krátí. Nezbývá, než se v přestrojení vetřít do samotného Khainova kultu vrahů a ukrást jeho nejcennější relikvii. Situaci komplikuje, ale i usnadňuje fakt, že v církvi právě vypuklo schizma a ani jedna strana se s ničím moc nepáře. Jak se ostatně u uctívačů Pána vražd dá čekat.

Navzdory absenci Hauclira (za něhož se po většinu děje vydává sám Malus) je to asi nejlepší díl z celé série. Krvavý mumraj v kultu vrahů, který je jen tak mimochodem v říši temných elfů státním náboženstvím (opravdu skvělý nápad), v kombinaci se schopností autorů pracovat s popisy, vytváří dokonalou atmosférickou jízdu. K tomu nutno přidat zajímavou vedlejší postavu vraha-knihovníka i ne úplně předvídatelnou pointu, a výsledku lze vytknout jen málo.

V rámci „fantasy pulpu“ tentokrát skoro plný počet.



WebArchiv - archiv českého webu