kniha » Hodný, zlý a nevyzpytatelný
chce si přečíst 10 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 25
hodnotilo: 24
71%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Hodný, zlý a nevyzpytatelný

Simon R. Green

Hodný, zlý a nevyzpytatelný

série: Noční strana
díl v sérii: 10

Kategorie: urban fantasy - detektivní

originální název: The good, the bad, and the uncanny
originál vyšel: 2010

vydání: Polaris (web) 2010

odkazy: 1x [recenze], 1x [ukázka]


Informace / Anotace ke knize: Hodný, zlý a nevyzpytatelný

Desátá kniha série Noční strana.

Na Noční straně – ve skryté oblasti uprostřed Londýna, kde se čas zastavil na třech hodinách po půlnoci a slunce nikdy nevychází – kráčí ulicemi noční můry ve vypůjčených tělech a ne všechno, co na vás pohlédne lidskýma očima je doopravdy člověk. Ale koho to zajímá, v noci, která nikdy nekončí?
Mne ano. Jsem John Taylor, soukromý detektiv obdařený talentem nacházet věci a lidi; díky tomuto svému nadání jsem dost bohatý, abych si případy vybíral a mohl pomáhat těm, které Noční strana sežvýkala a zrovna se je chystá vyplivnout. Když se to vezme kolem a kolem, v poslední době byl můj život docela příjemný, dokonce i na tomto ponurém místě.
Takže bylo jen otázkou času, kdy padne lejno na ventilátor a já zjistím, že jsem přijal práci, kterou jsem rozhodně měl odmítnout. Nejprve jsem se uvolnit doprovázet po městě elfa – tvora, který není vítán ani na Noční straně, pak mne mrtvý detektiv Larry Zapomnění požádal, abych mu pomohl nalézt jeho bratra, ztraceného za války s Lilith.
A nakonec za mnou přišel Walker – mocný, všudypřítomný a naprosto nepředvídatelný agent, který řídí Noční stranu pro Autority. Řekl mi, že umírá a že má pro mne také práci. Důležitou práci. Tu svou…

 

Externí odkazy:

[recenze] Sarden (Jan Žlebek)
[ukázka] Neviditelný pes



WebArchiv - archiv českého webu