kniha » Smrt u archanděla
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 42
hodnotilo: 43
77%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Smrt u archanděla

Petra Neomillnerová

Smrt u archanděla

série: Tina Salo
díl v sérii: 4

Kategorie: horor - fantasy - urban fantasy - upíři

vydání: Brokilon (web) 2010

odkazy: 1x [ukázka], 1x [info], 6x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 26.08.2010 21:43

Tentokrát čistě duchařina. Objeví se tu i trochu „usmiřování“ s tatínkem a ponorka s Kayem. Je to stále čtivé, drží si to stálou úroveň, jen ten sex je prakticky všude, takže značně zevšedněl (ve vetšině případů tam ani nemusel být) a jelikož je zápletka z hlediska moci celkem nevinná, tak se nekoná žádný celkový posun děje v rámci celé série. Je to pro Tinu i čtenáře taková malá bokovka na vytržení z nudy.

Renča  | **** 27.08.2010 13:15

Autorka svým čtenářům znovu předvedla svižnou jízdu v drsném stylu, opepřenou humorem i sexuálními eskapádami hlavních hrdinů. Skvělé dialogy, ostré hádky i krvavé bitky jsou zdařilými prvky celého vyprávění, které čtete jedním dechem a máte problém se od stránky odtrhnout. Tina je neustále vytočená, všichni a všechno jí leze na nervy a pro ostatní je nepříjemnou osinou v zadku, před kterou je lepší mlčet, jak mile poznamená vlkodlak Darek. K již známým svérázným postavičkám autorka přidala do kontrastu zbožné muže Johanna a Sebastiána a policistku Marii. Především u Johannových rozpaků nad Tininým vybraným slovníkem a chováním se budete dobře bavit. Jeho smutný příběh by měl čtenáře dojmout, ale když jsou v okolí Tina a „vraždítko“ Kay, kterým není nic svaté, natož jeptišky, tak to prostě nejde.

BorgDog  | ****1/2 20.11.2012 15:02

Prudký vzestup v kvalitě a zatím nejlepší díl série. S velkým náskokem. Téměř všeho je tu akorát – méně ohrané „upírské“ akce, víc vývoje charakterů, věrohodná psychologie, poměrně nepředvídatelná zápletka i pointa. A je tu také něco navíc, totiž humor v míře dost vysoké oproti předchozím dílům. Nejen dvojice zmíněná v komentářích, ale i různé Tininy postranní ironické poznámky či rejpy umí vážně rozesmát, a to se přitom vlastně nic moc veselého neděje. Celá kniha je „sestup do tmy“ zarámovaný tragickým dávným příběhem, jehož poselství, třebaže pravdivé, není vůbec milé.

Zbylé půl hvězdy ubírám jen za sex, kterého je skutečně moc, a jak někdo správně podotkl, většinou zbytečný. Jako by si autorka jenom nechtěla zkazit pověst. Kdyby ho ubylo, a přibylo scén s „drahouškem“ Dyrem, který je vskutku milující rodič k pohledání, přiletělo by čistých 100%. Na další díl jsem tentokrát velmi, VELMI zvědavý.



WebArchiv - archiv českého webu