kniha » Vorpalový meč
v Top10 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 43
hodnotilo: 43
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Vorpalový meč

John Ringo
Travis S. Taylor

Vorpalový meč

série: Zrcadlo
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - space opera - military

originální název: Vorpal Blade
originál vyšel: 09/2007

vydání: Brokilon (web) 2010

odkazy: 2x [recenze]


SERIE: Zrcadlo
[1] Za zrcadlem
[2] Vorpalový meč
[3] Chvastovzácný sok
[4] Ostrý dráp
Informace / Anotace ke knize: Vorpalový meč

Komandér-poručík William Weaver, PhD. („Říkejte mi Bill…„) a poddůstojník SEAL Miller – hrdinové, kteří zachránili Zemi před mimozemskou hrozbou v knize Za zrcadlem – se vracejí… a tentokrát Bill dostal loď!
Jaderná ponorka Nebraska byla většinou za pomoci podivuhodné mechaniky a nouzových řešení přestavěna na warpovou loď, námořní stavební kontrakt číslo 4144, a je připravena putovat do míst, kam noha Adara, SEALa nebo akademika nikdy nevkročila!
Sláva hrdinům! Komu ale záleží na chudácích z jednotky zajištění – na mariňácích, kteří v podstatě nevědí nic a musejí celý den dřít? To ovšem platí jen do chvíle, kdy přistanou na mimozemské planetě, kde jich část padne v boji… Vesmírná pěchota má těžký život – celý den je třeba zachraňovat akademiky a vesmír. Za cenu strašlivých obětí.
Vorpalový meč hovoří o celé řadě zásadních témat, která se pohybují od toho, jaká zbraň je nejlepší k zabití mimozemského monstra, přes částicovou fyziku až ke kosmologii, a je návratem „starých zlatých časů“ vědeckofantas­tických románů, kdy byly vědecké problémy zábavné, ženy chytré, tvrdé a krásné, a netvoři oškliví. Mariňáci vyrážejí do boje a lidstvo dobývá vesmír.
Hlavně aby bylo dost lepicí pásky…

 

Externí odkazy:

[recenze] Sarden (Jan Pechanec)
[recenze] FantasyPlanet (Boris Hokr)



WebArchiv - archiv českého webu