kniha » Bratři černé planety
v Top10 2 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 40
hodnotilo: 33
86%
Bratři černé planety Více vydání = více obálek.

Ludvík Souček

Bratři černé planety

Fantastické příběhy

Tato kniha je částí i jiných knih: Bratři černé planety / Krotitelé ďáblů

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Albatros (web) 1969; Perseus 1993

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
tomts  | ***** 26.05.2009 07:51

Jedna z nejlepších sbírek, kterou Ludvík Souček napsal. Jedna povídka lepší než druhá. Velmi pěkný je i úvod o tom, jak Souček hledal Bratry Černé planety. Je pouze škoda, že povídek od členů BČP sepsal tak málo, přečetl bych si jich rád i desetkrát tolik :o)

Tua  | * 15.01.2011 04:40

Několik nevalných povídek od známého českého fabulátora L. Součka. Přitom náměty jednotlivých zkazek nejsou špatné, ale obávám se že právě námět je to jediné co nepochází z autorovi hlavy. O seriózní literatuře nemůže být ani řeč a na klasické sci-fi je to až příliš prvoplánové a samoúčelné. Namlsal jsem se A+B a teď budu pes. PS: Poslední povídka nebyla zas tak špatná, ovšem dalo se z ní vytěžit mnohem, mnohem více (A+B by věděli…)

honajz  | ** 07.02.2013 21:14

Docela zklamání. Samozřejmě je nutno přihlédnout k okolnosti, že v době, kdy Souček povídky psal, neexistoval internet, sehnat podobné informace bylo složité a jejich zveřejnění říznuté mystifikačním příběhem odvážné. Ale i zde vyplouvá na povrch mizerná fabulační Součkova schopnost, kdy nedokáže postavit příběh tak, aby měl začátek, prostředek a konec, kdy zápletka tak nějak mizí v luftě. Tím pádem jsou povídky poměrně nezajímavé, a z dnešního pohledu nepřinášejí ani nic zajímavého a objevného.

Faen  | **** 04.08.2013 23:47

Já se zde uvedenými komentáři zásadně nesouhlasím. Podle mě povídky mají určitě svou kvalitu a to i dnes, všechny čtyři. Samozřejmě, dnes se můžeme nad lecčím pousmát, nicméně dokážu si představit, jak v 70. letech čtu tyto povídky se zatajeným dechem. 80%

Sherudan  | ***** 13.04.2022 18:30

Kniha, kterou jsem dokola četl v dorosteneckém věku, za ta desetiletí (ach jo, těch už bylo…) ani trochu nezestárla. Její síla není jen ve vynikajících povídkách, ale i v jejich řazení a samozřejmě i v geniálním rámci, do nějž jsou zasazeny.



WebArchiv - archiv českého webu