kniha » Vzestup
chce si přečíst 2 | má v knihovně 33
hodnotilo: 33
74%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Vzestup

Drew Karpyshyn

Vzestup

série: Mass Effect
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: Ascension
originál vyšel: 07/2008

vydání: Fantom Print (web) 2010

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Madam Brbla  | ***1/2 05.09.2011 15:45

„Vzestup“ je v sérii hodnocen nejnižším číslem, ale za sebe mohu konstatovat, že proti předchozímu „Zjevení“ (na které kniha navazuje jen velmi volně) vidím krok vzhůru. Zápletka už není tolik military, ubylo akce, ovšem z psychologické stránky nejsou postavy pouhými povrchně nahozenými obrysy, dočkaly se určité hloubky a lépe lze chápat motivaci jejich jednání. Opět se setkáme s Kahlee Sandersovou, která dohlíží na projekt rozvíjející lidské telekinetické schopnosti. Jedno z dětí v této zvláštní akademii výrazně vybočuje z normálu a právě o osud tohoto výjimečného děvčete je veden boj. Síť intrik kolem malé Gillian rozplétají její učitelé a místo na straně barikády musí zvolit také otec holčičky, muž plný rozporů, nájemný zabiják Paul Grayson. Příběh jsem si užila lépe než první díl, stále je však dobré vést v patrnosti, že bez znalosti hry „Mass Effect“ musí být zážitek docela jistě okleštěný – i na mě některé scény, zvláště v druhé polovině, zapůsobily notně zkratkovitě a násilně poslepované. Také život kvarianské Migrační flotily mohl být propracován trochu lépe a detailněji, potenciál tohoto námětu byl větší. Nejsem nadšená, rozhodně však čtení „Vzestupu“ nepovažuji za ztrátu času a jsem zvědavá, s čím přijde třetí díl. 68%

Hadati1  | *** 31.12.2012 10:57

Kahlee Sandersová (to je ta, co se objeví ve třetím dílu ME jako učitelka mladých biotiků) je jedinou postavou, která se objevuje i v druhé knize knižní série. Tentokrát se zase něco málo dozvíme o Kvarianech.

Speedemon  | *** 13.03.2013 20:51

Standardní lehce nadprůměrný příběh doplňující počítačovou hru. Kvariané jsou sami o sobě zajímavá rasa, tady jsou většinu času popisování jako žebráci. Opět se dočkáme několika střípků ze světa a informací ze hry. Tentokrát však v menší formě. Kniha nedovysvětluje hru, pouze ji rozšiřuje. Jako lehké čtivo na cesty ideální. Myslím, že od autora se nic většího než svižně zdařeného řemesla nedočkáme.



WebArchiv - archiv českého webu