kniha » Královna Temnoty
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 18
hodnotilo: 9
64%
Královna Temnoty

Anne Bishop

Královna Temnoty

série: Černé drahokamy
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Queen of the Darkness
originál vyšel: 2000

vydání: Triton (web) 2010

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Renča  | ***** 09.12.2010 16:48

Celkově nejlepší díl trilogie. Čarodějka Jaenelle se obětuje, aby zachránila říši. Poetická fantasy romance s drsnou zákrutou a napětím až do samého konce. Vydařené završení příběhu.

Vlask  | *** 12.01.2011 23:55

Dost špatné zakončení – první polovinu se nic neděje a jen sledujeme zabydlování trochy služebnictva. Poté následuje krátké období naplněné lásky a je překlopeno do rádoby akčního konce. To bych ještě přežil, ale samotný důvod pro akční konec si autorka doslova vycucala z prstu. Vůbec a naprosto to nedává smysl a logiku celá tato vložka neviděla ani z rychlíku.

BorgDog  | 1/2 22.05.2011 12:21

Špatné – trochu jinak, než jsem očekával, ale přesto špatné. Po přeslazené dvojce se Bishopová snaží vracet k tónu jedničky, ale prostě je pozdě a koncepce série, pokud vůbec nějakou měla, se jí hroutí pod rukama. Kniha nejvíc ze všeho působí jako špatně smíchaný koktejl všeho možného od romantiky přes řešení rodinných vztahů až po drsné scény a válku, jenže ty části spolu zkrátka nesouvisí. Jako bych četl knihu „slepenou“ z tak pěti šesti nezávislých povídek, logických chyb je jak máku, lepší varianty přitom zůstávají ležet zahozeny. Kromě toho škodí schematičnost. Zatímco v prvním dílu bylo asi nejlepší, že u většiny postav šlo díky pojetí světa dost těžko odlišit dobré od špatných nebo jen horších, tady už jsou prostě figurky hezky rozdělené na černé a bílé tak, že by je rozeznal i slepý, což totálně ničí třeba Daemenovo finální účinkování v táboře Hekatah. Vynucený happyend je pak už poslední kapkou.

Po přečtení druhého dílu jsem čekal, že autorka třetí utopí ve sladkém jak mouchu v medu. To se sice tak úplně nestalo, přesto je výsledkem hrozná bída.



WebArchiv - archiv českého webu