kniha » Zahrada kouzel
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 3
hodnotilo: 4
68%
Zahrada kouzel Více vydání = více obálek.

Sarah Addison Allen

Zahrada kouzel

Kniha vyšla i pod názvem:
Čarovná záhrada
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: fantasy

originální název: Garden Spells
originál vyšel: 28/08/2007

vydání: Ikar (CZ) (web) 2010; Ikar (SK) (web) 2023

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Renča  | ** 16.02.2011 17:50

Sydney Waverlyová se vrací po deseti letech zpět do rodného města s pětiletou dcerkou Bay. V domě své starší sestry Claire hledá bezpečí před svým násilnickým přítelem. Claire má však ráda svůj stereotypní život, takže ji nečekaný sestřin návrat zaskočí. Jako by nestačilo, že se do vedlejšího domu přistěhoval mladý učitel umění Tyler, který po ní pokukuje. Claire si však žádného chlapa do života pustit nehodlá. Má ráda věci nastálo, proto si nechce pustit za zeď, pevně vybudovanou kolem svého srdce, nikoho, kdo by jí svým odchodem mohl ublížit. Asi tušíte, jak to dopadne. Ano, přesně tak. HEA.

Ocitáme se mezi úhledně zastřiženými trávníky městečka v Severní Karolíně, kde to vypadá, že se všichni znají. I když jsou hrdiny knihy mladí lidé do 30 let, podle jejich mluvy i chování byste jim hádali mnohem více. Nebo přinejmenším usuzovali, že čtete příběh starý aspoň 100 let, a ne ze současnosti. Na obecnou řeč, slang, natož hanlivé slovo tu nenarazíte.

Vyprávění je velmi pohodové, nekoná se žádné překvapení, což mi strašně vadilo. Ne že bych nečetla romantické věci, ale co je moc, to je moc. Musí to být aspoň trochu řízlé akcí, detektivkou, hororem, k tomu nejlépe vtipné hlášky a vhodný slang. V této knize nic takového nenajdete. Pokud však rádi vaříte či sbíráte recepty a romantika s kapkou magie je pro vás to pravé ořechové, směle do toho. Vždyť pořady o vaření jsou teď velice populární a Claire připravuje kouzelné dobroty v jednom kuse. A jen já jsem možná divná, že jídlo je pro mne pouze nutnou věcí k přežití a ne smyslem života.



WebArchiv - archiv českého webu