kniha » Běsnění
chce si přečíst 2 | má v knihovně 18 | antikvariát
hodnotilo: 13
80%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Minotaur
Běsnění

Rob Thurman

Běsnění

série: Kal a Niko Leandrosovi
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - urban fantasy

originální název: Madhouse
originál vyšel: 2008

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
Renča  | **** 16.02.2011 17:55

Kal a Niko si otevřeli detektivní agenturu se specializací na nadpřirozeno a vzhledem k hustotě příšer na km² v New Yorku se dá těžko uvěřit, že mají hluboko do kapsy. Při vyšetřování případu unesené lamie narazí v parku na mrtvá těla visící na stromech jako vánoční ozdoby. Když bratry najme kurátorka Metropolitního muzea, aby jí pomohli vyšetřit záhadu zmizelých ostatků masového vraha, díly skládačky do sebe začnou zapadat. Jak mohl kanibal Sawney vstát z popela, sice zůstává záhadou, jeho běsnění po „jídlem“ dostatečně zásobeném Velkém jablku je však nutno učinit přítrž. Naštěstí je tu puk Robin Vtipálek a jeho informátoři.

Co v knize nechybí, jsou potoky krve, zapříčiněné jednak Sawneym a jeho bandou nemrtvých přisluhovačů, jednak našimi hlavními hrdiny. Autorka příběh zahnala do vod béčkových akčních krvavých hororů, rozsekaných těl by se čtenář nedopočítal. Je to obaleno hodně velkou nadsázkou, díky níž se cítíte spíš jako nezúčastnění pozorovatelé, než čtenáři vtažení do příběhu.

Ač jsou Kal i Niko sympatičtí a Robin vtipný, pořád jako by jim chybělo něco, čím by si vás získali, abyste se o ně aspoň trochu báli. Vlastně nejvíce emocí se dočkáme, když Kal oplakává Robina, ale to je zoufale málo a čtenáře to k slzám dožene jen stěží.

Čteme svižný příběh plný humoru a nadsázky, ale pro mne víc chladný, než by se mi líbilo. Ale zase mi to nevadí tak moc, abych si nepřečetla další díl, protože při tomhle stylu vyprávění si neoddechnete, nemluvě o cliffhangeru, který autorka v závěru zanechala.

Vlask  | ***1/2 17.02.2011 22:43

Čistá akce. Je to klasický napínák a prakticky se jde z jedné akce do další. Jsou tam chabé pokusy o druhou dějovou linii a menší trable se sexuálním vyžitím, ale je toho málo a na konci zjistíte, že jen čtivost a střelba k úplné spokojenosti nestačí.



WebArchiv - archiv českého webu