kniha » Kráter
chce si přečíst 2 | má v knihovně 13
hodnotilo: 15
61%
Kráter

Douglas J. Preston

Kráter

série: Wyman Ford
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi

originální název: Impact
originál vyšel: 01/2010

vydání: BB art (web) 2011; BB art (web) 2012

odkazy: 1x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
honajz  | * 21.08.2011 21:48

Telenovela v knižní podobě. Spousta postav, nic do hloubky, rádoby překvapivé zvraty, spousta balastu, vaty a nudy, keců o ničem.

Pátrač  | ** 05.06.2014 18:44

Nápad není až tak úplně blbý. Dokonce bych řekl, že je velmi dobrý. Ale zpracování je katastrofální a připadá mi to jako složenina několika akčních, romantických a sci-fi seriálů dohromady.

A tak dobrý nápad skončil v knize která má hodnotu v tom, že dokáže zabít čas, ale jinak nic dalšího nedá.

trudoš  | ***1/2 28.01.2019 06:28

Motiv obřího asteroidu ohrožujícího život na Zemi, byl zpracován už mnohokrát. Douglas Preston však k tématu nepřistupuje klasickým stylem katastrofického románu, ale pustil se rovnou do sci-fi pracující s tématem mimozemských civilizací. Jeho kombinace moderního thrilleru, kde různé dějové linie postupně odhalují netušenou hrozbu, s dějovou osnovou jak ze Zlatého věku science fiction, může připadat čtenářům naivní, ovšem beze zbytku splňuje svůj účel oddechového čtiva.
Přestože autora považuji za jednoho z králů brakové dobrodružky, musím přiznat, že tentokrát měl slabší chvilku. Nejde ani o styl vyprávění či zápletku samotnou, ty se drží v jeho standardech, a čtenáře rozhodně nezklamou. Jen ten závěr, ve kterém člověk čeká velkolepé finále, se příliš nepovedl. Už přibližně na třísté straně paranoidně tušíte, že spisovatel nemá šanci román solidně zakončit, přesto doufáte. Marně. Kráter je tak krásný příklad toho, jak se věci bez pečlivého plánování mohou tvůrci lehce vymknout z rukou.



WebArchiv - archiv českého webu