kniha » Čest královny
v Top10 5 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 79
hodnotilo: 124
91%
Koupit knihu:
Minotaur
Čest královny Více vydání = více obálek.

David Weber

Čest královny

série: Honor Harringtonová
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Svět Honor Harringtonové

Kategorie: sci-fi - military

originální název: The Honor Of The Queen
originál vyšel: 06/1993

vydání: Polaris (web) 2000; Polaris (web) 2014

odkazy: 1x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] Caderly 23.09.2011 14:23  

@GeRony[5]: Předpokládám, že zbývající díl Starfire, jehož spoluautorem je David Weber, Polaris časem vydá. Pokud jde o Pochod, vydával jej Wales, takže tam to se čtvrtým dílem moc nadějně nevidím (možná jim křivdím, ale přijdou mi asi stejně seriózní, jako býval svého času Návrat). Na množství knih od Greena a Abnetta jsem narážel proto, že mi přišlo, že zrovna David Weber se u nás prodává celkem dobře a mnou zmiňované knihy jsou například na Amazonu hodnoceny ještě lépe, než zmíněná Starfire nebo i řada jednotlivých dílů Honor. Navíc je na rozdíl od Starfire Weber jejich jediným autorem (ze svého okolí vím, že se řada lidí spíše vyhýbá knihám s méně známými spoluautory), takže prodejní potenciál by mohl být solidní.

 [5] GeRony (editor) 20.09.2011 21:30  

@Caderly[4]: Dan Abnett je podla mna najlepsi autor knih zo sveta Warhammer (a tiez W40k), ktore maju podla mna celkom dobry predaj, preto by mi to ani tak nevadilo. Green uz asi hej, tam vela ludi tvrdi, ze ide kvalitou dolu, aj ked ja mam iba knihy Jestrab a Rybarka od neho, takze neviem posudit, ale podla vsetkeho maju aj jeho knihy dobru predajnost. Ale urcite by som privital ukonecnie serie Starfire, taktiez ako Pochod… kde tusim zopar knih vyslo hned po sebe a posledna ani chyru ani slychu… A tie co si zmienil by som si tiez precital…

 [4] Caderly 20.09.2011 18:01  

Skvělý díl, což z mého pohledu platí o všech prvních osmi. Poté už jde kvalita série,až na některé výjimky (Stín Saganamiho), poměrně výrazně dolů a zejména chystaný Úder ze stínu považuji za pořádnou podpásovku. Jinak mne štve, že sice Polaris v průběhu roku klidněvydá tři knihy z jednotlivých sérií od Greena (ačkoliv všechny začínají být na jedno brdo) a dokonce plánuje dle edičáku tento rok vydat hned čtyři různé knihy od Abnetta, ale vydání některých z vůbec nejlepších Weberových knih (trilogie Dahak nebo samostatné romány Path of the Fury a The Apocalypse Troll) je v nedohlednu.

 [3] GeRony (editor) 20.09.2011 15:58  

@Speedemon[2]: Za kazdou cenu som este necital, taktiez ako spin-offy, ale rozhodne ma Weber cely svet velmi premysleny a zivy.

 [2] Speedemon (editor) 20.09.2011 15:53  

@GeRony[1]: Souhlasím. Poslední díly jsou sice roztahané, ale Weber to má promyšlené a pestré.

 [1] GeRony (editor) 20.09.2011 12:41  

@Ruffy: Neboj, este sa vsetko poriadne zamota ;)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu